Denne reklamen ble for drøy for Forbrukerombudet

Selskapet Bodyform selger slankepiller som de kaller «Verdens sterkeste fettforbrenner». Det tror ikke Forbrukerombudet noe på.

Bodyform.no

Forbrukerombudet truer med bot på inntil én million kroner hvis ikke selskapet Bodyform dokumenterer eller fjerner påstandene på nettsiden sin.

Foto: Bodyform (skjermbilde), NRK.no (montasje)

Forbrukerombudet tar stadig vekk opp kampen mot selskaper som selger produkter som kanskje ikke er like fantastiske som reklamen tilsier.

Nå går Forbrukerombudet i strupen på selskapet Bodyform. Selskapet selger slankepiller på nett, og kommer med fantastiske lovnader om effekten av disse pillene.

På selskapets nettside, Bodyform.no, kan du for eksempel lese dette:

  • «Mist opptil 400 % mer vekt med Apidexin».
  • «Prøv verdens sterkeste fettforbrenner».
  • «Med Apidexin kan du trygt gå våren og sommeren i møte med en ny, slank og lekker kropp».

Kaller lovnadene vågale

– Graverende!, sier fagleder Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerombudet.

Tonje Hovde Skjelbostad

Tonje Hovde Skjelbostad, fagleder i Forbrukerombudet.

Foto: Forbrukerombudet

Hun forklarer at Forbrukerombudet ofte ser markedsføring som ikke holder mål, men denne gangen synes de selskapet har gått altfor lang i markedsføringen av produktene.

– Vi har bare fått noen få klager på selskapet, men det er ikke alltid avgjørende for hvilke saker vi følger. I dette tilfellet er påstandene graverende og lovnadene vågale, sier Skjelbostad til NRK.no.

NRK.no har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Bodyform. Selskapet har ikke svart på noen av NRK.nos mange henvendelser, hverken på e-post eller telefon.

Truer med kjempebot

Forbrukerombudet har nå bedt selskapet om å dokumentere påstandene. Fristen for å komme med denne dokumentasjonen går ut i morgen, tirsdag 19. juni, klokken 15.00.

Dersom Bodyform ikke følger denne ordren, vil Forbrukerombudet forby markedsføringen, og i ytterste konsekvens bøtelegge selskapet.

– Dersom de fortsetter å markedsføre seg på denne måten, uten å dokumentere påstandene, kan de få en bot. Den ligger på ett sted mellom 300.000 og én million kroner, sier Skjelbostad til NRK.no.

Ifølge henne er det svært sjelden selskaper klarer å hoste opp dokumentasjon innen den fristen som blir gitt.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.