NRK Meny
Normal

Blir ridder av 1. klasse

Øystein Dahle blir mandag 3. september Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for arbeidet med natur, miljø og friluftsliv.

Øystein Dahle

Øystein Dahle.

Foto: Arnulf Møllerstad / NRK

Han har vært styreleder i Den norske Turistforening, Friluftslivets fellesorganisasjon, og nå i World Watch Institute.

LYD: Friluftsmagasinets intervju med Øystein Dahle

Han har stått på i årevis for natur og miljø, særlig etter at han førtidspensjonerte seg som vise-administrerende direktør i Norske Esso.

Til Friluftsmagasinet, på NRK P1, snakker han om den store omlegginga som verden må igjennom i retning av bærekraftig utvikling.

Dette snakka politikerne mye om for et par måneder siden da FNs klimapanel la fram sin siste rapport. Nå er det stille om sånne spørsmål i valgkampen. Det kan synes som om slagordet «Tenke globalt - handle lokalt» er glemt.

Likevel er Øystein dahle optimist.

- Vi kan greie det, sier han til Friluftsmagasinet.

Det man er glad i, vil man gjerne ta vare på. Derfor er friluftsliv det beste naturvern.

Øystein Dahle, styreleder i Friluftslivets fellesorganisasjon

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.