NRK Meny
Normal

Bli kvitt giften i kroppen

Rens kroppen for oppsamlede giftstoffer som kan gi deg helseplager.

Sunn mat
Foto: ScanStockPhoto

En utrensingskur skal hjelpe kroppen til å bli kvitt giftstoffer som har hopet seg opp i systemet over tid.

Energikick

En slik kur består i å spise visse typer matvarer og la kroppen rense systemet selv.

LES OGSÅ: Matvarer du alltid bør ha i hus

Kroppen din vil garantert sette pris på en detox-kur - og du kommer til å merke at du føler deg friskere og full av energi etter kuren.

Dessuten blir lever- og nyrefunksjonen mer effektiv, magen blir mer regelmessig, huden blir klarere og du retter opp hormonbalansen og demper betennelsestilstander.

kål

Kål er velegnet i en utrensingskur.

Foto: ScanStockPhoto

Vårrengjøring med kål

Kål er kjent for sin utrensende effekt. Grønnsaken stimulerer fordøyelsen og er med på å forebygge vannoppsamlinger og forstoppelse.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise hodekål

Kål er perfekt å bruke i juice, og husk at det er mest næringsstoffer i rå kål. Prøv denne juicen som et ledd i en utrensingsperiode.

Kål og pære fjerner giftstoffer fra tarmen, mens sellerien skal rense lymfesystemet. Kjør ingrediensene i en juicer og server med isbiter. Du får 2 dl juice av dette:

 • 250 g pære
 • 125 g kål
 • 50 g selleri
 • 25 g brønnkarse

LES OGSÅ: Spis deg friskere

Grønn utrensingskur

Bruker du disse grønne matvarene i en kur, vil du ifølge expressen.se føle deg friskere og klar for sommeren:

 • Baby brokkoli. Denne brokkoli-typen inneholder mer vitaminer enn stor brokkoli. Lag juice av rå brokkoli, for rå grønnsaker består av mer fiber enn kokt.
 • LES OGSÅ: Den nye livredderen
 • Grønn te. Den kinesiske vanen med å drikke mye grønn te antas å være en av grunnene til det lave antallet kinesere som dør av kreft. Drikk nybrygget grønn te - og drikk mange kopper om dagen. Da får du også i deg en kraftig dose antioksidanter.
  brokkoli

  Brokkoli er kjent for å ha mange helsebringende effekter.

  Foto: ScanStockPhoto
 • LES OGSÅ: Derfor bør du drikke grønn te
 • Lime. Limefrukten, akkurat som andre sitrusfrukter, er proppfulle av C-vitamin, som er en sterk antioksidant. Forskning på mus har vist at dette vitaminet kan hindre vekst av svulster.
 • Pesto. Hvitløken i pestoen gjør underverker. Den bekjemper kreft i blant annet leveren og har en antibiotisk effekt. Lager du pestoen hjemme, kan du også kontrollere ingrediensene. Det er enkelt og smaker veldig godt.
 • LES OGSÅ: Derfor bør du spise hvitløk
 • LES OGSÅ: Farlig mye omega-3?
 • LES OGSÅ: - Sjokolade mot kronisk trøtthet

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.