NRK Meny
Normal

Blærespirea, Physocarpus opulifolius 'Diable D'Or'

Spirea som er fin både sommer og vinter!

Blærespirea

KOBBERFARGE: Busken har nydelige blader.

Foto: Agnete Bjelland Tjøm / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Planten er nøysom, og tåler alle typer jordsmonn. Den har herdighetssone 6, og kan derfor plantes i store deler av landet.

Blomstene står i tette hvite klaser, og etter blomstringen får planten røde bær.

De nye skuddene får en lysere farge enn resten av busken, og gir planten et flott fargespill. Det morsomme med denne planten er at den feller barken om vinteren.

Blærespirea vokser hurtig, og blir ca. 1,5 meter høy. Den er fin å bruke til hekk. Den skal da plantes med en avstand på en halv meter.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.