NRK Meny
Normal

Blærespirea, Physocarpus opulifolius 'Diable D'Or'

Spirea som er fin både sommer og vinter!

Blærespirea

KOBBERFARGE: Busken har nydelige blader.

Foto: Agnete Bjelland Tjøm / NRK

Planten er nøysom, og tåler alle typer jordsmonn. Den har herdighetssone 6, og kan derfor plantes i store deler av landet.

Blomstene står i tette hvite klaser, og etter blomstringen får planten røde bær.

De nye skuddene får en lysere farge enn resten av busken, og gir planten et flott fargespill. Det morsomme med denne planten er at den feller barken om vinteren.

Blærespirea vokser hurtig, og blir ca. 1,5 meter høy. Den er fin å bruke til hekk. Den skal da plantes med en avstand på en halv meter.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.