NRK Meny
Normal

Betal regningene senere

Norges Bank oppretter et nytt kjøringstidspunkt midt på dagen. Da kan bankene utsette fristen for når kundene deres må overføre penger.

pc

Fra 24. september kan du betale regningene dine i nettbanken en drøy time senere enn før.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

For at en regning skal bli betalt før fristen, må pengene overføres i nettbanken før klokken 12.00 eller 12.30, avhengig av hvilken bank du har.

Dersom overføringen skjer senere, vil ikke regningen bli betalt før neste virkedag.

Fra 24. september utsettes denne fristen med en drøy time.

Les også:

Endrer rutiner

Norges Bank vil fra 24. september 2010 ha nye rutiner for registrering av transaksjoner.

De oppretter et nytt kjøringstidspunkt midt på dagen, som gjør at bankene kan utsette sin frist for når deres kunder må utføre betalingen i nettbanken.

Dette bekrefter Siv Meisingseth, kommunikasjonsdirektør i Norges Bank, til DinSide.

Følger etter

Thomas Sevang

Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea.

Foto: Nordea

Bankene kan selv velge om de ønsker å utsette sin betalingsfrist fra 24. september. Nordea ønsker å gjøre endringer, men kan ikke si når de vil tre i kraft.

- Vi har til hensikt å gjøre endringer og rette oss etter det som vil være til fordel for kundene, men har ikke fastlagt detaljene, sier Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea, til NRK.no.

DnB NOR og Skandiabanken vil endre betalingsfristen allerede fra 24. september, i følge DinSide.

Er du DnB NOR kunde, kan du utsette betalingen til senest klokken 13.30.

Kristin Paus

Kristin Paus, informasjonssjef i Postbanken.

Foto: Postbanken

Bruker du Skandiabanken, kan du utsette betalingen til klokken 13.20.

- Vi kommer til å følge de nye reglene og anser dette som å være veldig brukervennlig for kundene. Vi har ikke satt ny frist ennå, men vil følge bransjen, sier Gro Elin Hansen, informasjonssjef i Storebrand, til NRK.no.

Hun legger til at folk må være oppmerksomme på betalingsfristene og betale regningene til forfall.

Også Postbanken vil gjøre endringer med en gang.

- Postbankens kunder vil fra 24. september få 1,5 time ekstra tid på seg til å betale regningene sine. Dermed må regningene registreres i nettbanken innen kl. 13.30 for å bli betalt samme dag, informerer Kristin Paus, informasjonssjef i Postbanken, til NRK.no.

Tre frister

- SpareBank 1 jobber kontinuerlig sammen med andre bransjeaktører med å forbedre og øke hastigheten på norsk betalingsformidling. Ett av tiltakene nå er endrede innleveringsfrister for betaling av regninger fra 24. september 2010, sier Christian Brosstad, informasjonsdirektør i Sparebank 1 Gruppen AS, til NRK.no.

Det blir nå tre tidsfrister i løpet av dagen.

- Ettermiddagsoppgjøret vil starte en time senere enn i dag, klokken 15.30. I tillegg vil det bli innført et mellomoppgjør som starter klokken 13.30. Morgenoppgjøret som starter klokken 05.30 blir ikke berørt. Fristene for kundene i dag er omlag en time før oppgjørene går, legger han til.

Sparebank 1 Gruppen tilpasser seg de nye tidsfristene og vil gjøre endringer i betalingsfristene for privatkundene.

- Vi kan foreløpig ikke si noe om når dette blir. Vi vil informere kundene så snart de endelige fristene er klare, avslutter Brosstad.

Les også: Slik får du trygg nettbank

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.