NRK Meny
Normal

Fikk du baksmell? Betal tilbake nå

Hvis du betaler det du skylder i restskatt innen søndag denne uken, slipper du å betale renter.

Selvangivelsen

Det er noen penger å spare på å være tidlig ute med tilbakebetaling av restskatt.

Foto: Kim Jansson/NRK, Colourbox

– Vi er opptatt av at folk skal betale riktig skatt. Hvis du betaler inn det du er trukket for lite i skatt innen 31. mai, slipper du renter, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i Skatteetaten.

Renten er på 0,91 prosent per år, beregnet fra 1. juli i fjor.

220.000 nordmenn benyttet seg av denne muligheten i fjor.

– Vi oppfordrer alle til å bruke denne ordningen, sier Holter i en pressemelding.

Oppgjøret klart i juni

Har du gjort endringer i selvangivelsen kan du beregne hva du skal betale på Skatteetatens egne sider. Dersom du betaler for mye, vil du få tilbakebetaling med renter. Har du ikke gjort endringer, er det summen på den siste siden av selvangivelsen du skal betale.

Første pulje med skatteoppgjør kommer 24. juni. Deretter blir det løpende skatteoppgjør mellom 6. august og 14. oktober. De som leverte selvangivelsen på papir, får ikke skatteoppgjøret før tidligst 6. august.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.