NRK Meny
Normal

Beltet inn fire hakk på 14 dager

HMS-rådgiver Terje Næss har meldt seg inn i Puls-marsjen.

HMS-rådgiver Terje Næss
Foto: Trond Rekstad

 

- Under 10 000 skritt om dagen er det samme som ikke godkjent, sier Terje Næss. Rådgiveren innen helse, miljø og sikkerhet (HMS) på Ormen Lange-feltet, har begynt å bruke beina i stedet for bilen på kontrollrundene. Nå er det skrittelleren som gjelder.

Målet er bedre plass i buksa, og beltet er allerede kneppet inn fire hakk.

- Vi farter jo rundt over alt her på området, måler gass og holder kontroll. Vi har alltid ment at vi beveger oss mye mer i arbeidstiden enn alle de drøyt 2000 andre som er ansatt her, sier HMS-rådgiveren, som er bosatt på Stord.

Og nå kan han få det endelige beviset. Den 8. januar meldte han og en arbeidskamerat seg på NRK Puls sin skrittellerkonkurranse.

Fire knepp inn

- På de fjorten dagene siden jeg meldte meg på, har jeg kneppet inn beltet med fire hakk, forteller han.

Men den utvidede bukseplassen kommer nok ikke bare av økt aktivitetsnivå. Det er god mat på anlegget, med mulighet for varme retter til alle måltider, noe Næss innrømmer å ha benyttet seg flittig av tidligere.

- Nå prøver jeg å holde meg til ett varmt måltid om dagen, og heller spise salat til de andre måltidene.

Næss arbeider på det gigantiske prosessanlegget for Ormen Lange-prosjektet, som ligger i Aukra kommune i Møre og Romsdal. Anlegget huser over 2000 ansatte. Fra anlegget strekker den 1200 kilometer lange gassledningen Langeled seg, og bringer gass slik at engelskmennene får varmet morgenteen sin. Blant annet.

Mindre krangling

I tillegg til at HMS-rådgiveren raser ned i vekt, merkes skrittellerkonkurransen på et annet viktig punkt: Det har nemlig blitt langt mindre rift og krangling om hvem som skal ha bilene på kontrollrundene. Næss er ikke redd for å bli for lite effektiv.

- Det tar litt lenger tid å gå enn å kjøre bil, men samtidig får man med seg mye mer, sier Næss.

Medarbeiderne på HMS-avdelingen jobber i skift, to uker på og tre uker av.

- Før gikk dagene stort sett ut på å spise, sove og jobbe. Nå handler de om å spise, sove, jobbe og gå, ler Næss.

Han satser på å holde aktivitetsnivået oppe også når han er hjemme. Og det er i allefall ett familiemedlem som kommer til å bli lykkelig over den nye hobbyen.

- Bikkja blir nok sjeleglad nå, når turene blir lengre, sier han.

Kan få konkurranse

Da NRK Puls snakket med ham like etter klokken 14, mandag, sto skrittelleren hans allerede på nær 12000 skritt. Og ennå hadde han minst en kontrollrunde igjen på skiftet.

- Jeg har oppfordret folk på andre avdelinger her nede til også å melde seg på, så vi får se om vi får konkurranse etter hvert, sier rådgiver Terje Næss.

Hansken skulle dermed være kastet.

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.