SJEKK HER:
HAVREBRØD - et saftig, sunt brød
- 1 kg siktet speltmel
- 200 g havregryn, pluss ekstra til dryss
- 100 g valmuefrø
- 200 g grovrevet eple
- 2 dl yoghurt naturell
- 1/2 dl olje
- 1 ss honning
- 2 ss salt
- ca. 7 dl vann
- 1/2 pakke fersk eller tørrgjær
SLIK GJØR DU DET:
Rør gjæren ut i lunkent vann, ha så i honning, olje, eple, yoghurt, salt, valmuefrø og havregryn. Rør til en jevn deig. Elt inn nok hvetemel - deigen skal bli bløt nok til å elte med fingrene, men det er ikke sikkert at du trenger alt melet.
Dekk deigen med plastikkfilm og la den heve i en time.
Kna deigen og del den i to emner. Form de til brød og rull dem i havregryn. Hev så til dobbelt størrelse og bak ved 200 grader C i cirka 35-40 minutter.
LES OGSÅ:
FULLKORNSBRØD - heves over natta
- 7-8 dl vann
- 5 g fersk gjær
- 1 ts honning
- 2 ss grovt havsalt
- 500 g sammalt hvete, grov
- 500 g spelt, grov
- smør til formen
SLIK GJØR DU DET:
Løs opp gjæren i kaldt vann, og rør inn honning og litt av melet til det er jevnt. Ha i resten av ingrediensene, og samle deigen. Den skal ikke eltes. Hell deigen i en stor, smurt form - slik at formen bare er halvfull.
Hev deigen kaldt over natten. Bak brødet i ovnen på 200 grader C i omkring 45 minutter.
SJEKK HER:
LES OGSÅ: