NRK Meny
Normal

Den alternative årstalen

Hvordan hadde sentralbanksjefens tradisjonelle årstale om situasjonen i norsk økonomi vært hvis Hollywood hadde «regien»? Vi besteg fjell og kjørte ned i dype daler for å se på utsiktene til norsk økonomi.

Video AARSTALE-150212T-FB19

SE VIDEO: Slik kan det også gjøres når sentralbanksjefen holder årstale.

Vi har det svært godt økonomisk her på toppen i nord. Og mange vil nok si at vi kan slå oss selv på brystet som konger.

Sentralbanksjef Øystein Olsen og statsminister Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg er en av tilhørerne når sentralbanksjefen gjør opp status.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Når sentralbanksjef Øystein Olsen fremfører årstalen sin foran 300 inviterte gjester, forteller han forsamlingen hvordan landet vårt har klart seg økonomisk det siste året. Han ser også på utsiktene for året vi går inn i.

Hvordan hadde en slik tale vært hvis Hollywood hadde fortalt hvordan de ser på norsk økonomi? Jeg, programleder Christian Strand i Forbrukerinspektørene, tok utfordringen. Se videoen øverst.

Les også:

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.