Alle gikk ned to buksestørrelser på fire uker

De tre slappfiskene som forandret livsstil med vårt treningsprogram, gikk til sammen ned 27 centimeter rundt magen i januar. Sjekk hvem som gikk ned mest, og hvordan du kan klare det samme.

Buksestørrelsedeltakerne med Yngvar.

Edward Grönroos, Hege Limbodal og Stein Viggo Sagvolden har ingen problemer med å løfte Yngvar Andersen etter at han har bestemt treningen deres de siste fire ukene.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Etter å ha fulgt Yngvars treningsprogram i fire uker , har Edward Grönroos, Hege Limbodal og Stein Viggo Sagvolden til sammen gått ned 27 centimeter rundt magen i løpet av januar.

Alle tre gikk ned to buksestørrelser hver - og det var akkurat det som var målet til trener Yngvar Andersen.

LES OGSÅ: Her er deltakerne før treningsprogrammet

Sterkere og raskere

Yngvar Andersen

Yngvar Andersen.

Foto: Tuva Jorfald / NRK

Før treningsekspert Yngvar dyttet de tre deltakerne i gang 3.januar, var aktivitetsnivået deres nærmest ikke-eksisterende.

Etter fire uker med tre timesøkter og en times hverdagsmosjon i uken, er alle tre i bedre form.

- Det er strålende, men heller ikke uventet. Med såpass mye fett som de hadde, trodde jeg på noe slikt. Når man trener skikkelig og tar vekk det verste fra kjøleskap og skap, samt spiser ordentlig, skjer det overraskende raskt selv om man ikke går på dietter som er nesten umulig å holde, forklarer tv-treneren.

I tillegg til å måle midjemålet ved veis ende, testet Yngvar hvor raskt deltakerne løp en kilometer, hvor mange sekunder de kunne ligge i planken og hvor mange push-up de klarte.

- Edward løp veldig raskt i utgangspunktet, han brukte bare 4,10 minutter på en kilometer. Derfor er det imponerende at han klarte å få tiden ned til 3,49 når han var syk en av de fire ukene og under testen, sier Yngvar.

LES OGSÅ:

Fysisk test

Fysisk test før og etter treningsprogrammet i januar

Deltaker

Push up før

Pusk up etter

Planken før

Planken etter

1 km før

1 km etter

Hege

10

16

53 sekunder

1,12 sekunder

7,10 minutter

5,49 minutter

Edward

20

21

1,30 sekunder

1,48 sekunder

4,10 minutter

3,49 minutter

Svein Viggo

16

23

2,10 sekunder

2,14 sekunder

4,59

4,28 minutter

Minsket midjen

Svein Viggo Sagvolden

Stein Viggo Sagvolden.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Stein Viggo hadde flest centimeter rundt magen i utgangspunktet, men han har også tatt av seg mest.

Før treningsprogrammet var han 122 centimeter, men frem til i dag har han trent bort 13 av dem - og har nå en livvidde på 109 centimeter.

- Jeg er overrasket over resultatet, jeg trodde kanskje jeg hadde gått ned seks centimeter, sier han.

Målet fremover er å forsøke seg på halvmaraton i Drammen til høsten.

- Å følge programmet til Yngvar er noe alle kan klare, men bare om de går inn for det med 110 prosent. For meg var det vanskeligste å få tid til hverdagsmosjonen, forteller han.

Men alt går, det handler bare om å legge om livsstilen og planlegge uken.

- Jeg har en bukse jeg ikke har brukt på fire eller fem år. Jeg får den på meg nå, men 1. mars skal den sitte perfekt, ler Stein Viggo.

Maraton i fremtiden

Hege Limbodal

Hege Limbodal.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Også Hege har gjort en god jobb med treningen. Hennes livvidde ble redusert med ti centimeter, fra 100 til 90.

Heller ikke Hege trodde hun hadde gått ned så mye.

- Den siste halvannen uken har jeg fått mange komplimenter på at jeg så bra ut og at jeg måtte ha gått ned mye. Det er veldig inspirerende å høre slikt, men jeg trodde ikke jeg hadde minsket magen med mer enn rundt fem centimeter, forteller hun.

Da hun løp den første kilometeren for fire uker siden, føltes det forferdelig. Nå som teknikker og kondisjonen har blitt bedre, synes hun løping er gøy.

- Jeg har sagt ja til å løpe Birkebeinerstafetten med jobben i mars, og sentrumsløpet med svogeren min i mai, forteller hun.

På lang sikt er målet å løpe New York-maraton.

- Da må jeg bare fortsette å trene og holde det ved like, smiler hun.

Yngvar bekrefter at det er typisk med slike mål.

- Når man kommer i gang og merker at kroppen virker, har man lyst til å bruke den. Ulike mosjonskonkurranser som dette er kjempefint for å holde på motivasjonen på tunge dager, sier Yngvar.

Han understreker viktigheten av å ha en plan etter løpet.

- Ved slike tøffe mål er det viktig å ha en plan til senere. Et mål som er langsiktig og evigvarende, råder treningseksperten.

Mistet muskler

Edward Grönroos

Edward Grönroos.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Edward krympet midjemålet med fire centimeter. Han var ikke så bred i utgangspunktet, men gikk ned fra 97 til 93 centimeter.

- Fire centimeter er bedre enn jeg hadde trodd. Jeg kan ikke huske sist jeg kunne bruke en bukse i størrelse 31. Formen har også blitt mye bedre. Det er ikke like vondt å være støl lenger, sier han.

I tillegg gikk han også ned to kilo i muskelmasse, fordi han spiste for lite.

- Muskelmassen ble målt med maskin og det er umulig å beholde den hvis vedkommende er veldig stor. Men Edward kunne beholdt den om han spiste nok og hadde lagt mer vekt på styrketreningen, mener Yngvar.

Han forteller at Edward sannsynligvis har spist for lite proteiner.

- Når man trener som han gjorde, bør man få i seg fem måltider om dagen, med grovt brød, fullkornspasta og fisk. Mange er redd for karbohydrater, men det er stor forskjell på raske karbohydrater som lyst brød og hvit pasta, og grovbrød og fullkornspasta, forklarer Yngvar.

- Jeg trodde jeg spiste bra, men det var likevel ikke nok. Det er bare å legge på litt med av den sunne maten, sier han.

Målet fremover er å bli litt sterkere og ha fokus på løping.

- Hovedmålet er sentrumsløpet med jobben, og Oslo maraton i september, opplyser Edward.

På styrketesten forbedret han seg bare med én push-up, men han tror selv det var fordi han var syk under den siste testen.

- Jeg var forkjølet før og under testen og ble helt utslitt på løpetesten. Men det gjør ingenting om armene blir litt mer markerte, ler han.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)