NRK Meny
Normal

«Solgt»-meglere med stor millionbom i Tromsø

– Jeg ble veldig overrasket over prisnivået her, sier megler.

«Solgt»-leilighet i Tromsø

Prisene har skutt i været i Tromsø. Her fra leiligheten meglerne besøker i onsdagens Solgt-program.

Foto: NRK

Meglerene i denne ukens «Solgt» besøkte en av ishavsbyens dyreste leiligheter. De tippet en salgspris på 7,2 millioner kroner, men den ble solgt for 14,5 millioner.

Follo-meglerne bommer med millioner

Brynjar Netskar og Kate Sandø fra Follo ble overrasket over prisnivået.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

– Vi forstod ikke hvor sentralt dette stedet var, så vi ble grundig lurt. Det var tydelig at hverken jeg eller min kollega Brynjar har vært i byen før, sier megler Kate Sandø.

Tromsø har hatt en av verdens største prisøkningene siste årene med en vekst på 15 prosent. Da finanskrisen rammet byen, stoppet nesten all boligbygging opp. Men folketallet har økt kraftig de siste årene, noe som igjen har ført til stor mangel på boliger og at prisene har skutt i været.

– Mange blir sjokkerte

De store endringene i eiendomsmarkedet i Tromsø var noe meglerne fra sør ikke hadde fått med seg.

– Mange utenfra vil nok bli veldig sjokkert over hvor høyt prisnivået faktisk er i Tromsø, sier Børge Martinussen.

Han jobber som megler i Eie Eiendomsmegling i byen. Martinussen forteller at de opplever et stort press på større leiligheter i byen.

– Det er noe uvanlig at store leiligheter er mye dyrere enn de største eneboligene.

Kvadratmeterprisen i Tromsø by ligger på 41.000 kroner. Til sammenligning er snittprisen i Oslo på rundt 56.000 kroner per kvadratmeter.

Flott utsikt

Solgt-meglerne lar seg imponere over leiligheten på toppen av Tromsøya. Herfra ser du ut over hele byen og den mektige nordnorske naturen.

Foto: Frode Søreide / NRK

200 kvm til 15 millioner

Med vinterhagen er leiligheten på rundt 200 kvadratmeter. Den har to soverom og en enorm takterrasse. Leiligheten var i sin tid den dyreste som er solgt i Tromsø.

– Det er en helt fantastisk med store vinduer som slipper inne mye lys, sier Brynjar Netskar og Kate Sandø.

– Jeg tror dette er Tromsø sin dyreste leilighet. Hvis ikke skulle jeg likt å se den leiligheten som er det, sier eiendomsmegler Petter Krantz.

Uten hjelpemiddel og med en gjennomsnittspris for hele fylket som referanse, blir meglerene kjørt direkte fra flyplassen til leiligheten for å tippe salgsprisen. At den ble solgt for nesten 15 millioner kroner overrasket meglerene fra Bergen og Akershus stort.

– Herregud, var det første jeg tenkte. Vi ble nok veldig overrasket over hvor høyt prisnivået er i Tromsø, sier Sandø.

At de bommer med over sju millioner kroner forklarer hun med at de undervurderte hvor populært nabolaget var.

– Vi så at det var noen slitte hus i nabolaget og en stor vanntank som lå bak huset. Vi trodde nok at strøket var dårligere enn det faktisk var, sier hun.

Meglerene bommer grovt

Meglerne i Solgt-programmet fra Tromsø: F.v Kate Sandø og Brynjar Netskar fra Foss og Co i Akershus. Og Yvonne Halvorsen og Petter Krantz fra Kaland og Partners i Bergen.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK
Solgt-leilighet i Tromsø

Leiligheten har vært den dyreste som er solgt i Tromsø.

Foto: Frode Søreide / NRK

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.