NRK Meny
Normal

– Er det lov å gifte seg med flere?

Komiker Pernille Sørensen testet NRKs nye partest med Side om side-kjæreste Tore Sagen. Det ble nesten full klaff.

Pernille Sørensen og Tore Sagen i Side om side.

Pernille Sørensen og Tore Sagen er tv-par i Side om side. Men passer de sammen i det virkelige liv?

Foto: NRK

Denne uka lanserte NRK sin nye partest. Her på NRK.no kan man teste seg selv og sin partner for å se om man trenger å møtes på halvveien. På tv kan man følge par som går gjennom en rekke tester for å se om de egentlig passer sammen.

Vi spurte komikerne Pernille Sørensen og Tore Sagen om å stille opp. De to spiller kjæresteparet Lisbeth og Frode i NRK-serien Side om side.

De to har god kjemi på skjermen, men hvordan står det til i virkeligheten?

– Vi er like på tre av fem. Tore er veldig kald, mens jeg er veldig varm, der må han skjerpe seg litt. Ellers er vi like på temperament, utadvendthet, intellekt og åpenhet. Og det er jo det viktigste, sier Pernille Sørensen til NRK.no.

– Jeg tror ikke vi hadde krangla så mye, sier hun.

– Like smarte

Tore Sagen og Pernille Sørensen i Side om side.

Tore Sagen og Pernille Sørensen i siste episode av Side om side. Sørensen håper de to kan gifte seg i neste sesong.

Foto: NRK

De to hadde mye med hverandre å gjøre under innspillingen av første sesong av serien, uten at Pernille nødvendigvis lot seg blende.

– Vi er like smarte og bruker de samme ordene, så jeg skjønner alt han sier, sier hun.

Testen avslører videre at Tore liker å rydde. Pernille liker helst å rote, men å holde kontroll over familiens gjøren og laden. Det betyr at langtidsplanlegginga faller hos Pernille, mens Tore må støvsuge bilen og holde huset i orden.

– På kontroll har nok Tore litt mer behov for å rydde enn meg, jeg rydder mer periodevis, før besøk for eksempel. Det hadde ikke forbauset meg om Tore har brettekanter på klærne. Han er en veldig ordentlig fyr, sier hun.

Pernille er i virkeligheten gift med komikerkollega Dagfinn Lyngbø, mens Tore er gift med P3-programleder Live Nelvik.

– Men det er godt grunnlag for et giftermål, det her. Er det lov å gifte seg med flere? sier Pernille.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Pernille Sørensens partest med Tore Sagen.

Slik så resultatet ut for Pernille Sørensen da hun tok partesten med Tore Sagen.

Foto: Pernille Sørensen

– Ja, det stemmer, jeg er iskald

– Jeg gråter bare når dyr skader seg. Jungeldyr da, ikke husdyr. De spiser jeg. Det tristeste er når sebraer lider, da kjenner jeg gråten i halsen.

Tore Sagen

Tore Sagen kjenner seg godt igjen i at han er et pertentlig ordensmenneske, som testen også avslørte. Testen sa samtidig at Tore er kald.

– Ja, det stemmer. Jeg er iskald, det er min egen oppsummering, sier han.

– Jeg gråter bare når dyr skader seg. Jungeldyr da, ikke husdyr. De spiser jeg. Det tristeste er når sebraer lider, da kjenner jeg gråten i halsen.

Han mener testen treffer blink på det meste, men han er likevel uenig i at forskjellen i varme er en utfordring.

– Det er noe å jobbe med i vårt forhold, sier han.

– Så Live har en utfordrer?

– Konjakkongen Jon Bertelsen har to koner. Jeg vet ikke om det er formalisert, men da har det en viss presedens. Samtidig kan jeg ikke gifte meg med en jeg jobber sammen med, det har jeg gjort en gang før. Jeg gidder ikke å gifte meg med TO stykker jeg jobber med, det får være måte på, sier han.

Tore mener likevel han har lært noe av testen.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle være så lik henne. Vi er jo to forskjellige mennesker på alle mulige skalaer, men heldigvis var ikke «skravle høl i huet» et av punktene, for der hadde Pernille gjort det veldig bra. Ikke at jeg er så mye bedre selv, men hun er et hode foran, sier han.

Snart ny sesong

Det er planlagt manusprøver for andre sesong av Side om side før juletider. Pernille håper rollefigurene Lisbeth og Frode får lov til å gifte seg denne sesongen, men alt er foreløpig uklart.

– Som i virkeligheten, har vi en eller annen form for lik temperatur. Derfor ser jeg ingen grunn til at forfatterne skal skrive inn en skilsmisse i serien. Det hadde vært veldig gøy om de fikk lov til å gifte seg i serien, og det tror jeg ikke verken jeg eller Tore skal legge en stopper for.

– Og da får du planlegge enda et bryllup?

– Ja! Jeg elsker å organisere og avvikle, det er det beste jeg vet. På lik linje som Tore gjorde med sitt bryllup, ville han holdt seg helt i bakgrunnen så jeg fikk holde på i fred, sier hun.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.