NRK Meny

– Danskebåten verdens beste

Danskebåtens rederi DFDS holder stillingen som verdens beste fergeselskap. Og India er fortsatt det ledende reisemålet, i den internasjonale reiselivsbransjens "Oscar-utdeling".

Fra dekket på danskebåt fra DFDS

Turistindustriens mest prestisjefulle kåring har for andre år på rad utpekt DFDS som den ledende fergeoperatøren.

Foto: DFDS

Artikkelen er flere år gammel.

For 20. gang har World Travel Awards kåret årets høydepunkter i internasjonalt reiseliv. Også verdens beste flyselskap er det samme som i fjor.

Stabilitet er i det hele tatt et viktig stikkord denne gangen, i det som er turistindustriens mest prestisjefulle kåring. Flere av de mest kjente fjorårsvinnerne beholder stillingen som verdens beste i sine kategorier.

DFDS er fortsatt den ledende fergeoperatøren, etter å ha vippet sin britiske konkurrent P&O Ferries av tronen i fjor. India får fornyet ære som verdens beste reisemål.

Etihad Airways beholder førsteplassen blant flyselskapene. British Airways, KLM, Lufthansa, Virgin Atlantic og Turkish Airlines var europeiske finalister.

easyJet troner øverst blant de såkalte lavprisselskapene, i konkurranse med blant andre Air Berlin, Air Asia, Frontier Airlines og JetBlue Airways.

LES OGSÅ:

Omfattende kåring

Taj Mahal

India er verdens ledende reisemål, og Taj Mahal den beste turistattraksjonen, ifølge World Travel Awards.

Foto: TAUSEEF MUSTAFA / AFP

World Travel Awards (WTA) er turistbransjens mest omfattende kåring av ledende reisemål og bedrifter.

Mer enn 5000 destinasjoner og selskaper i 168 land deltok i konkurransen denne gangen.

Nå er prisene som "Årets beste" delt ut i hele 165 kategorier, valgt av en jury bestående av et stort antall forbrukere og bransjefolk verden over.

Det lover godt for framtida at mange av vinnerne beholder posisjonen fra i fjor, mener Graham Cooke, lederen i WTA.

– Det siste året har vært en stor utfordring for alle områder innen reise, turisme og gjestfrihet. Vinnerne viser vei i gjenreisningen av turistindustrien som en av den globale økonomiens grunnpillarer, sier han.

Finnmark i finalen

Lobbyen på hotell Burj Al Arab

Lobbyen på hotell Burj Al Arab, som nok en gang er kåret til verdens beste hotell.

Foto: Jumeirah International LLC

Kriteriene for å klatre helt til topps er blant annet service og kundenes tilfredshet, nyskapning, bærekraftig utvikling og bedriftenes samfunnsansvar.

Kirkenes Snøhotell, som er inne i sin sjuende sesong, var eneste norske nominerte i den internasjonale finalen.

I kategorien beste ishotell måtte finnmarkingene se seg slått av svenske Icehotel i Jukkasjärvi. Iskalde overnattingssteder i Canada, Romania og Finland var også finalister her.

Burj Al Arab i Dubai kåres nok en gang til verdens beste hotell, mens The Oberoi Gurgaon i New Delhi utpekes til det ledende luksushotellet.

Dette er noen andre av årets vinnere:

  • Verdens beste flyplass: Changi Airport, Singapore
  • Beste turistattraksjon: Taj Mahal, India
  • Beste øy-destinasjon: Maldivene
  • Beste cruiseselskap: Norwegian Cruise Line
  • Beste luksus-tog: Maharajas’ Express

Se alle årets vinnere her
og alle de nominerte her

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.