8 millioner i prisforskjell

Det skiller 8 millioner i forslag på salgssum fra tv-meglerne som i kveld skal tippe pris på boliger på Sørlandet. Hva tror du man må betale for en holme i Arendal?

Holmen

Solgt-meglerne var langt unna den korrekte salgssummen da de skulle tippe prisen på denne holmen.

Foto: Tore Espeland

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Frode Søreide

- Vi tar fra meglerne mobiltelefon, statistikk og takst, som de vanligvis bruker når de fastsetter pris i sitt hjemmeområde, forteller Frode Søreide, programleder i Solgt.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

I dag begynner sesong to av Solgt, et program hvor meglere blir tatt med til en ny by for å tippe prisen på solgte boliger.

I den første sesongen av Solgt, som gikk på tv før sommeren, var det mange interessante prisforslag og sprikende salgssummer på de forskjellige objektene.

Det er det også i denne sesongen.

Vanskelig å prise en holme

Karianne Amlie Aktiv Eiendomsmegling i Oslo, tippet at holmen ble solgt for 8 millioner mer enn Moss-meglerne tippet.

- Vi er gode i området vårt, og jeg selger boliger på Oslo Øst. Men jeg trenger ikke dra lenger enn til Asker før må jeg sjekke hva objektene pleier å gå for. Prisen kan jo variere fra gate til gate, sier hun.

Solgt! Sesong 2

Fra venstre: Eirik Reinnel og Kristin Sundling fra Terra Eiendomsmegling i Moss, programleder Frode Søreide, Karianne Amlie og Pål Bråten fra Aktiv Eiendomsmegling i Oslo.

Foto: Åsmund Kråkevik / NRK

Amlie hadde aldri vært i Arendal, men viste at det var en attraktiv sørlandsby.

- Vi så på holmens beliggenhet i forhold til sentrum, bilvei, sjøen og solforhold. I tillegg tok vi med i vurderingen om det var boplikt på holmen eller ikke. Vi tok til slutt utgangspunkt i tomteverdien mer enn huset, mest fordi huset ikke var i så god stand, forklarer hun videre.

Les også:

Ren gjetting

De fire meglerne er enige om at det var en ren gjettekonkurranse når de skulle foreslå en pris for holmen i Arenda.

- Det var rett og slett gjetting. Jeg har jobbet som by-megler og aldri solgt noe ved sjøen, innrømmer Oslomegleren Karianne Amlie.

Mossemeglerne la vekt på at huset på holmen krevde mye oppussing.

- Det er boplikt på eiendommen, og vi tok utgangspunkt i at en familie kjøpte holmen og pusset opp huset for å ha det som en helårsbolig. Huset er ganske slitt og må totalrenoveres, sier Eirik Reinnel fra Terra Eiendomsmegling i Moss.

Han innrømmer at det var en stor utfordring å prise holmen, og sa til de andre at den som vinner denne siste prisgjettingen, kunne levere inn en lottokupong.

- Det var mest tipping. Vi prøvde å resonnere oss frem til hva som var logisk, og tenkte på oppussingen. Dette var et uvanlig objekt å gjette pris på. Vi spurte om eiendommen kunne utvikles, men svaret måtte tas med kommunen. Hadde vi fått vite at salget var gjort basert på utvikling, ville vi satt en høyere pris enn vi satt, og spriket ville bli mindre, avslutter han.


Tipp prisen på holmen

Da meglerne skulle tippe pris på denne holmen, varierte prisene deres med hele 8 millioner kroner. Hva tror du holmen ble solgt for?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

(Holmen ble solgt for 15,6 millioner kroner.)

Les også: Hus billigere enn garasjeplass

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem?  Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)