- Pellets best med radiator

Rolf Birketvedt i selskapet Matene jobber til daglig med å tilrettelegge pelletsfyring i boliger. Han mener at Enova sitt regnestykke burde tatt mer hensyn til at gamle boliger med oljefyring hovedsakelig har radiatorer og ikke gulvbåren varme.

Radiator
Foto: Tariq Mikkel Khan / Scanpix/AP

- Enovas beregninger av energikostnader er misvisende. Dersom beregningene var basert på at boligen har vannbåren varme i radiatorer, ville energikostnadene være omtrentlig like for pelletskjel og bergvarmepumpe basert på dagens strømpris. Boliger med oljefyring har som regel radiatorer.

Velger man pelletsdrift mot eksisterende radiatoranlegg, opprettholder man samme varmekomfort i boligen som med oljefyren. Dette er fordi radiatorene på høy temperatur avgir strålevarme slik en peis gjør, og at pelletskjelen avgir tilstrekkelig med varme. Dette klarer ikke en varmepumpe like godt, sier Birketvedt.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)