NRK Meny
Normal

- Onani ødelgger forholdet mitt

Han er fortvilet og hun er forbannet. - Men onani kan ikke sidestilles med utroskap, sier sex-ekspert Margrete Wiede Aasland.

Sove (Illustrasjonsfoto)
Foto: poco_bw

Spørsmål

Jeg er en mann på 40 som har fått vite av min kone at jeg onanerer i søvne. Til å begynne med ville hun ikke si noe, men plutselig fikk jeg huden full om at dette måtte ta slutt.

Jeg har forståelse for hennes reaksjon, men jeg står helt maktesløs når det gjelder å styre det. Hun føler seg tilsidesatt og mindre attraktiv på grunn av dette.

Det er ikke det at jeg mangler lyst og ikke vil ha sex med kona mi. Det er heller det motsatte.

Jeg er veldig glad i henne, men nå har det kommet så langt at hun truer med å gå fra meg, om jeg ikke får en ordning på dette. Finnes det medisiner eller noe annet som kan hjelpe? Håper på svar.

Svar fra Margrete

Elskere (Illustrasjonsfoto)

Forfør hverandre oftere!

Foto: ScanStoskPhoto

«Den som sover synder ikke», heter det, og i rettslig sammenheng kan mennesker som beviselig sover, ikke bli tiltalt for handlinger de gjør i søvne.

Men tilbake til deg. Jeg foreslår at du onanerer mer når du er våken. De aller fleste onanerer enten de er i forhold eller ikke. Og det er mange flere enn deg som får orgasme i sovende tilstand. Det gjelder både menn og kvinner.

Les også
Hun får orgasme i søvne

Onani kan ikke sidestilles med utroskap. Det er en måte å ta ansvar for sin egen seksualitet på, og det er både sunt og godt.

Kanskje dere kan forføre hverandre og ha sex hyppigere sammen?

Det finnes medisiner (androgynhemmere) som tar bort seksualiteten, men det gjelder ikke bare om natten, og du vil kunne utvikle kvinnelige attributter. I ditt tilfelle vil jeg fraråde det.

Du skriver lite om deg selv, men for meg høres det ut som om dette først og fremst er din kones problem, og ikke ditt. Men om konsekvensen blir at hun forlater deg, blir det jo også ditt problem

Par på benk

Snakk sammen!

Foto: ScanStockPhoto

Les også
Sex-problem?

Jeg håper at dere kan ha nytte av svaret mitt. Snakk sammen slik at hun ikke forlater deg om dere har det godt sammen på alle andre måter - selv om du skulle komme til å onanere i søvne av og til.

I «gamle dager» - på slutten av 1800-tallet, ble det utviklet onanisperrer til å ha på tissen til gutter om natten. Den tid er heldigvis forbi!

Jeg får nesten lyst til å si: La onanien blomstre - det er vår!

Lykke til!

Hilsen
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.