- Om det er vondt? Ja!

De nye Bedre Puls-deltakerne fikk en skikkelig sjokkåpning på sesongen. Få treningsprogram fra Yngvar her - Bedre Puls treningsdagbok

Hans Erik Wagner, Ole Herman Borgan, Jeanette Engeland Brett, Nargis Jan Mahmood
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Bedre Puls-sesongen åpner i kaldt vintervær på Bislett stadion, der deltakerne får prøve seg på 10 x 400 meter. Etter ti vonde runder sitter musiker Hans (22) sammenkrøket og fastslår:

- Jeg har aldri vært så sliten som nå tror jeg. Og jeg har aldri løpt så langt. Om det er vondt? JA!

Hans var soleklar favoritt før det uhøytidelige løpet, til tross for at han røyker og aldri har trent. Testene av deltakerne viser nemlig at han har klart best oksygenopptak, noe som burde gjenspeiles i utholdenheten. Men allerede etter halvannen runde gikk han på en smell, og først i mål var tidligere fotballdommer Ole Hermann (44).

- Her gjelder det å bruke hue! smilte han lurt, etter et perfekt disponert løp i jevnt tempo.

Gjennom hele vårsesongen skal Hans, Ole Hermann, Jeanette og Nargis komme i bedre form, med god hjelp fra trener Yngvar Andersen. Målet for sesongen er Sentrumsløpet i Oslo den 4. mai, et ti kilometer langt mosjonsløp.

Vil du også sette deg et mål for våren? Her er gode forslag fra hele landet:

Svært forskjellig utgangspunkt

Ole Herman Borgan
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Ole Hermann Borgan (44) er tidligere fotballdommer på høyt nivå. Han var utvalgt til å dømme Champions League-finalen i 2006, men ble fratatt muligheten etter at han i lykkerus stilte opp i lokalavisa iført det ene lagets drakt. Etter dette mistet Ole Herman motivasjonen, sluttet å trene og la på seg 20 kilo.

Jeanette Engeland Brett
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Jeanette Engeland Brett (29) er sykepleier og har danset sportsdans for en del år siden. Men to svangerskap med bekkenløsning har satt igjen noen ekstra kilo, og det er mange år siden hun har vært i form. Hang godt med på Bislett og kom i mål som nummer to.

Hans Erik Wagner
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Hans Erik Wagner (22) er musiker, røyker og liker å leve om natta. For ett år siden hadde han testikkelkreft med spredning, men er nå helt frisk. Til tross for at han aldri har trent (heller ikke på skolen, ifølge ham selv), har trener Yngvar stor tro på at Hans er et løpstalent.

Nargis Jan Mahmood
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Nargis Jan Mahmood (ca. 40) er IT-utdannet og tar nå videreutdanning på BI i ledelse og økonomi. Hun kjører bil overalt og beveger seg lite, selv om hun har forsøkt å trene i perioder. Nargis kom i mål flere runder etter de andre deltakerne på Bislett, men med godt mot!

Bedre Puls-deltakerne følger du hver mandag utover våren på NRK1 kl. 19.30.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.