NRK Meny
Normal

- Mister hår av forurensing

Luftforurensing kan sette fart på arvelig hårtap, hevder britiske forskere.

Mann, fortvilet, skallet
Foto: ScanStockPhoto

Luftkvalitet kan påvirke hvor mye hår du har på hodet, skal vi tro ny forskning fra University of London.

LES OGSÅ: - Får blodpropp av eksos

Dårlig luft

For ifølge studien, som er publisert i Investigative Dermatology, kan mye luftforurensing føre til hårtap.

Og selv om det fortsatt er enighet om at det er genene som i hovedsak avgjør hvor mye hår man har, mener de britiske forskerne å ha funnet ut at de som lever i områder med mye luftforurensing, risikerer å bli fortere tynnhåret enn de som lever med friskere luft.

LES OGSÅ: Mister håret

Trafikk

- Flytt på landet for å beholde håret, hevder britiske forskere.

Foto: AP

LES OGSÅ: Førstehjelp mot grått hår

- Flytt på landet!

Ifølge studien trenger giftstoffer fra luften og sigarettrøyk seg inn gjennom huden eller i blodbanen - og påvirker hårsekkene.

Det kan oppstå en oksiderende effekt i cellene i hårsekken, som igjen har negativ virkning på hårveksten, melder forskning.no.

- Dermed kan det tyde på at de som flytter til et område med renere luft eller som slutter å røyke, kan bli mindre utsatt for hårtap, sier forsker Mike Philpott ved University of London til avisen Telegraph.

LES OGSÅ: Advarer mot intimbarbering

LES OGSÅ: Skjev penis og lite hårvekst

Livsstil:

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.