Hopp til innhold

- Håndverkeren krevde opptil 300.000 kroner ekstra

- Jeg fikk sjokk, sier kunde Sally Kemble. Hva gjør du når håndverkeren plutselig vil ha mer penger?

Sally Kemble

Håndverkeren Sally Kemble hadde kontrakt med, uteble til byggestart. Entrepenøren hevder at de har priset seg for lavt, og ikke kan gjøre jobben for den avtalte prisen. Her er Sally Kemble med sønnen Julius.

Foto: Rune Hansen/NRK

Sally Kemble kjøpte en fritidsbolig på Nesodden for seks år siden, og har vært gjennom en lang prosess for å få den omgjort til helårsbolig.

bad

Sally Kemble ønsket å slippe å gå ut for å komme til badet.

Foto: Rune Hansen/NRK

- Ville ikke gjøre jobben til avtalt pris

Etter at de nødvendige tillatelser forelå fra kommunen, var det endelig klart for å sette opp tilbygget som skal forbinde annekset med hovedhuset, slik at familien slipper å gå ut for å komme til badet.

Tilbygget var planlagt ned til minste detalj, sammen med entrepenøren som ble valgt i anbudsrunden. Siste versjon av kontrakten ble satt opp i august, med detaljert prissetting for de ulike deler av oppdraget – til sammen skulle jobben komme på en knapp million kroner.

Men håndverkerne uteblir til byggestart en knapp måned senere. Entrepenøren hevder at de har priset seg for lavt, og ikke kan gjøre jobben for den avtalte prisen.

- Han sa at de måtte ha 2-300 000 kroner mer for å gjøre jobben. Jeg fikk sjokk, jeg visste ikke hva jeg skulle si eller tro, sier Sally Kemble til NRK Forbrukerinspektørene.

- Konktraktsbrudd


Torgeir Øynes i Forbrukerrådet sier at dette er et kontraktsbrudd:

- Her er det gitt et tilbud som er akseptert av begge parter, da er det å regne som juridisk bindende. Da kan ikke håndverkeren trekke seg – det er et avtalebrudd som må få konsekvenser.

- Klag videre

Forbrukerrådet råder Sally Kemble til å få prøvd saken:

Huset

Her er fritidsbolien Sally Kemble kjøpte, som hun ønsket å gjøre om til helårsbolig.

Foto: Rune Hansen/NRK

- Når håndverkeren trekker seg på denne måten, må man først kreve at jobben blir gjort til opprinnelig avtalt pris. Går ikke det, må man hente inn nye tilbud, og kreve erstatning fra den opprinnelige håndverkeren som trakk seg fra oppdraget. Lykkes man ikke med å få til en slik avtale, vil vi anbefale folk i en slik situasjon å klage saken inn til Forbrukertvistutvalget eller Håndverkerklagenemnda.


Sally Kemble har nå hyret advokat for å få erstatning fra entrepenøren som trakk seg fra oppdraget med tilbygget på Nesodden.

I kveldens FBI kl.19.45 på NRK1 får du vite mer om denne saken.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)