- Jens bør velge pellets!

Alhild Hedstein er direktør i stiftelsen Miljømerking som svanemerker både hus og oppvarmingsløsninger. Hun råder Jens til å velge pelletsfyring for klimaets skyld.

Pellets
Foto: Per Kåre Sandbakk / NRK

-Mitt råd til Jens er å konvertere oljekjelen til en pelletskjel, med andre ord å gå fra fossil til fornybar varme. Å bruke strøm til oppvarming er unødvendig, strøm er høyverdig energi og bør brukes til høyverdige former (maskiner). Varme er lavverdig energi som bør brukes til oppvarming, sier Hedstein.

- Jens kunne også ha konvertert til flis/ved, men det gir partikkelutslipp som er uheldig i tettbygde strøk. Ellers bør han også få en energisjekk av hele huset for å se om det er lurt å etterisolere og/eller skifte vinduer/dører. Den mest miljøvennlige energien er den du ikke bruker, sier direktøren i Miljømerking .

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)