- Jeg bruker til og med tyttebærsyltetøy til fisk, sier Jan Erik som er «sjefsplukkeren». Han gir seg ikke før plastbøtta er full - uansett vær.
Kona Anne Brit er sjefen på kjøkkenet når bæra skal stelles med og lagres for vintermånedene.
Fuglene tar blåbæra
Blåbær har det vært lite av i år, og det går ut over epler og hagebær.
- De kommer i horder og forsyner seg, sier Jan Erik som er ornitolog og unner fuglene alt godt. Les også:
To frysebokser til bær
Men hyllebæret - det pensjonist-ekteparet dyrker i hagen bør fuglene helst la være i fred. Det er nemlig grunnlaget for å holde forkjølelses-bakteriene borte.
- Kjenner vi bakteriene kommer, drikker vi hyllebærsaft. Nesten bestandig forsvinner forkjølelesen før den har satt seg i kroppen. Garantert, sier de to som kanskje er siste generasjon som har to frysebokser til bær.