NRK Meny
Normal

- Glem bagatellene!

Det er rådet ekteparet Sunniva Hovde og Lisa Tollefsen har til par som vil holde koken. - Når du glemmer hvorfor du er sur, vær blid igjen! sier ukas turtelduer.

Sunniva og Lisa
Foto: Ane Nydal / NRK

Lisa Tollefsen (29) og Sunniva Hovde (33) har vært sammen i seks år, og ektepar i snart tre av dem. Det som fremfor alt holder forholdet i gang, er også det som først gjorde at de falt for hverandre: diskusjonene.

- Det at jeg kan prøve ut meningene mine på kona mi, og få respektfulle svar, er utrolig verdifullt, sier Sunniva.

- Vi er ikke nødvendigvis enige om ting, men vi har felles interesser, som teater og musikk, og et felles språk når vi diskuterer. Dessuten er vi jevnbyrdige diskusjonspartnere, legger Lisa til.

Når det gjelder konflikter og irritasjoner, som jo oppstår i alle forhold, fremhever begge evnen til å glemme.

- Det hjelper så innmari mye med dårlig hukommelse! Hvis du har vært sur en stund, og så glemmer hvorfor - da er det bare å si: "Nei, dette aner jeg ingenting om. Jeg tok sikkert feil." Og så er man blid igjen, sier Lisa Tollefsen, som sammen med Sunniva Hovde er denne ukas par i vår serie om kjærlighet.

Sunniva Hovde og Lisa Tollefsen

Sunniva og Lisa er tilbake i vinden på Kristiansten festning i Trondheim for første gang etter at de feiret bryllup der i 2005.

Foto: Ane Nydal / NRK

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.