- Gjør som Bill og Hillary

Mange par kommer styrket ut av utroskap, sier Sissel Gran.

Hillary og Bill Clinton
Foto: JOE RAEDLE / AFP

Hver fjerde nordmann er utro, men halvparten av forholdene overlever utroskapen. Dette til tross for at utroskap ofte omtales som det aller verste sviket man kan tenke seg.

Slik oppdager du utroskap

- Én ting er den prinsipielle holdningen man har. Det er noe helt annet når det skjer, sier psykolog Sissel Gran.

Ironisk nok kan det være fordømmelsen fra alle andre som kan føre paret nærmere sammen. Det blir dem mot de andre.

- Hillary Clinton skriver i sin biografi at de hun til slutt ble mest rasende på var alle som forsøkte å drepe hennes ekteskap med Bill Clinton, og nærmest krevde at hun skulle gå fra ham. Dette skjer med veldig mange - kritikken utenfra styrker forholdet, sier Gran.

Hun mener man skal være svært forsiktig med å fortelle alle man kjenner at partneren har vært utro, i hvert fall hvis man ønsker å fortsette samlivet. Det enkleste er å ordne opp seg imellom uten at altfor mange vet.

- Ellers får man litt av en jobb med å rydde opp i forhold til omgivelsene. Folk mener så mye, sier hun.

Psykolog Sissel Gran, lege Kjell-Olav Svendsen og forfatter Svein Tore Bergestuen svarte på spørsmål om utroskap i går kveld. Les svarene her!

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)