NRK Meny
Normal

- Gjør som Bill og Hillary

Mange par kommer styrket ut av utroskap, sier Sissel Gran.

Hillary og Bill Clinton
Foto: JOE RAEDLE / AFP

Hver fjerde nordmann er utro, men halvparten av forholdene overlever utroskapen. Dette til tross for at utroskap ofte omtales som det aller verste sviket man kan tenke seg.

Slik oppdager du utroskap

- Én ting er den prinsipielle holdningen man har. Det er noe helt annet når det skjer, sier psykolog Sissel Gran.

Ironisk nok kan det være fordømmelsen fra alle andre som kan føre paret nærmere sammen. Det blir dem mot de andre.

- Hillary Clinton skriver i sin biografi at de hun til slutt ble mest rasende på var alle som forsøkte å drepe hennes ekteskap med Bill Clinton, og nærmest krevde at hun skulle gå fra ham. Dette skjer med veldig mange - kritikken utenfra styrker forholdet, sier Gran.

Hun mener man skal være svært forsiktig med å fortelle alle man kjenner at partneren har vært utro, i hvert fall hvis man ønsker å fortsette samlivet. Det enkleste er å ordne opp seg imellom uten at altfor mange vet.

- Ellers får man litt av en jobb med å rydde opp i forhold til omgivelsene. Folk mener så mye, sier hun.

Psykolog Sissel Gran, lege Kjell-Olav Svendsen og forfatter Svein Tore Bergestuen svarte på spørsmål om utroskap i går kveld. Les svarene her!

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.