- Det føltes som om kroppen brant

Heather Hebbert fikk svi etter alternativ behandling. 53-åringen endte opp med brennende utslett over hele kroppen, og gikk opp syv kilo på grunn av vann i kroppen. Hun er fortsatt sykemeldt.

Utslett etter allergisk reaksjon

Heather Hebbert ble hentet til sykehus i ambulanse, og endte til slutt opp på hjerteovervåkningen etter allergisk reaksjon. Slik så utslettet ut.

Foto: Privat

Les også: Bjørkepollen rett rundt hjørnet

Heather Hebbert fra Bodø skulle på ferie, og trengte litt ekstra energi. Via en venninne hørte hun om en indisk healer som var i byen.

15. mars oppsøkte hun healeren. I tillegg til å få behandling, kjøpte hun et pulver, noen svarte bær og en liten pose med nøtter. Tre av nøttene spiste hun samme kveld, skriver Avisa Nordland .

- Jeg har ikke hatt noen mattallergier før. Det eneste jeg vet om at jeg er allergisk mot, er en plante i Canada. Men disse nøttene skulle være fra Himalaya, sier Heather Hebbert til NRK.no.

Ble hentet i ambulanse

Heather Hebbert

Heather Hebbert er heldigvis på bedringens vei.

Foto: Privat

Ett døgn etter at hun spiste nøttene fra healeren, begynte hun å klø over hele kroppen. Deretter fikk hun et kraftig utslett. Hun dro på legevakten, og fikk medisin mot kløe.

- Men utslettet ble bare verre. Til slutt var huden min blå. Jeg hovnet opp, og jeg gikk opp syv kilo på grunn av vann i kroppen, forteller 53-åringen.

Hun ble hentet til sykehus i ambulanse, og endte til slutt opp på hjerteovervåkningen i fem dager.

- Det kjentes som om huden min brant, og jeg var selvfølgelig fortvilet, sier hun.

Advarer andre

Allergisk reaksjon

Utslettet til Heather ble bare verre og verre. Til slutt var huden blå.

Foto: Privat

Nå er Heather Hebbert mye bedre, selv om hun fortsatt er sykemeldt.

- Jeg har fortsatt litt utslett, og jeg sliter med å sove ordentlig. Men heldigvis går det tusen ganger bedre, sier hun lettet.

Fra nå av må Heather Hebbert være forsiktig med hva hun spiser, fordi hun plutselig kan få en allergisk reaksjon igjen. Hun vil derfor advare andre, og ber folk være kritiske til hva de putter i seg fra alternative behandlere.

- Jeg vet at det er disse nøttene fra healeren jeg reagerte på, for jeg spiste ikke noe annet unormalt i denne perioden, forteller Hebbert.

Hun vil nå politianmelde forholdet.

- Aldri fått klager før

Healeren Pr. dr. Shashikant S. Seth som behandlet henne, stiller seg uforstående til at han skal få skylden for at Hebbert havnet på sykehus etter å ha spist nøtter hun kjøpte av han.

– Jeg har tusener på tusener av kunder over hele verden, og jeg har aldri før fått noen klager. Det denne kunden har kjøpt er ikke mer farlig enn mandler eller frukt. Hun visste selv at hun var allergiker, og da burde hun ha passet bedre på selv, sier Shashikant S. Seth til Avisa Nordland.

- Sjekk referanser

I følge Det Norske Healerforbundet er det få som klager på alternativ behandling.

- Men vi i healerforbundet anerkjenner ikke de behandlingsmetodene der man får noe å spise, sier Christel Gundelach, leder i Det Norske Healerforbundet, til NRK.no.

Hun har følgende råd for å sjekke om healeren er seriøs:

- Sjekk om personen er registrert i Brønnøysundregisteret. Og sjekk referanser – det er det viktigste. Det kan også være lurt å gå inn på nettsiden NIFAB.no , og lese om ulike behandlingsformer, forteller Gundelach.

Nasjonalt informasjonssenter for alternativ behandling (NIFAB) er et offentlig senter med informasjon om alternativ behandling. NIFAB er etablert og finansieres av Helse- og omsorgsdepartementet (HOD).

Les også: - Akupunktur har ingen effekt

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.