I undersøkelsen, som ble publisert denne uken i Archives of Internal Medicine, har 900 mennesker blitt spurt ut om mat- og sjokoladevaner. Sinnsstemningen deres ble også målt, skriver CNN.
De som ble vurdert til å være deprimert spiste 8,5 porsjoner med sjokolade i måneden, mens de som ikke var deprimert spiste 5,4 porsjoner.
En porsjon er i studien definert som en liten sjokolade, eller nesten 30 gram sjokolade i løsvekt.
– Sjokolademumsing i mørke stunder har blitt en klisjé takket være utallige romantiske komedier, men det har vært gjort lite forskning på dette, forteller hovedforfatter av studien, professor i medisin Beatrice Golomb.
Les også:
Mer deppa - mer sjokolade
Deltakerne av studien som skåret høyt på depresjonskalaen, spiste enda mer sjokolade enn de andre - nesten 12 porsjoner i måneden.
Deltakernes inntak av kalorier, karbohydrater og fett ellers i kostholdet ble også målt.
Her fant ikke forskerne store forskjeller mellom deprimerte og ikke-deprimerte, noe som styrker teorien om at sjokolade og depresjon er en unik kombinasjon.
Det er en gjengs oppfatning at det er kvinner som tyr til sjokoladeposen når dagene er tunge, men studien viser at menn gjør det samme.
Les også:
Sjokolade kan gjøre det verre
Når dagen er mørkegrå og depresjonen sniker seg innpå oss, er det lett å ty til de søte herlighetene. Fulle av sukker og smør, smelter de på tungen, og gir oss lykke for en stakket stund.
Men sannsynligheten for at dagen blir enda mørkere etter denne lille seansen, er stor, forteller forskerne.
– Som alkohol, kan sjokolade få en person til å føle seg bedre en liten stund, men et regelmessig inntak - eller et stort inntak - kan få folk til å føle seg verre etterpå, sier forskerne.
Sjokoladerush
Ifølge psykolog Susan Albers, stiger nivået av Serotonin i hjernen når man spiser sjokolade. Blodsukkernivået stiger, og man føler seg mer energisk.
– Emosjonelle sjokoladespisere kan være ute etter en umiddelbar forandring i humøret, slik antidepressiva eller trening kan gi. Men sjokolade-rushet blir ofte erstattet med et krasj, som vil gjøre depresjonen verre, sier Alvers til CNN.
Hun lærer sjokoholikere å stoppe opp og lukte på sjokoladen, bokstavelig talt.
Stopp opp og lukt
– Mange tenker på den neste sjokoladebiten allerede før de er ferdig med den de har i munnen. Jeg lærer folk å roe ned dette ved å åpne sjokoladen rolig, lukte på den og spise den rolig, slik at de kjenner at den lille mengden kan få dem til å føle seg bedre, forteller Alvers.
Studien ble ikke i utgangspunktet gjort for å måle sjokolade og depresjoner - det var en del av en større undersøkelse.
Den har ikke skilt mellom forskjellige typer sjokolade, og man har ikke sett på hvordan kombinasjonen sjokolade og humør påvirker hverandre over tid.