Hopp til innhold

- Barnet kan falle ut

Bærestroppen i bagen på to år gamle barnevogner av typen Brio Go kan briste slik at barnet faller ut. EUs kontrollsystem advarer.

Brio Go

Alarmen gjelder barnevogner av denne typen produsert for omlag to år siden.

Foto: Rapex

Barnevognene som kan ha et sikkerhetsproblem ble laget i Kina vinteren 2008 og våren 2009 for fabrikanten Brio. Vogntypen Brio Go har en bæredel som kan brukes uavhengig av selve vognen.

Problemet er bærestroppen, som på grunn av en konstruksjonsfeil kan løsne når man løfter bagen med barnet i.

Ifølge Rapex, EUs kontrollsystem for farlige produkter, er det meldt om fire tilfeller der barn har falt ut av bagen. Slike fall kan medføre alvorlig personskade på hodet eller kroppen, melder Rapex.

Bærestropp Brio Go

En konstruksjonsfeil gjør at bærestroppen kan briste.

Foto: Rapex

- Menneskelig faktor

- Feilen oppsto på grunn av en menneskelig faktor i produksjonen. Vi har endret konstruksjonen slik at denne faktoren ikke lenger har betydning. Vognene er sikre nå, sier Brios informasjonssjef Jessica Nyström til NRK.no

- Alle Brio Go-vogner i butikker og på lager er kontrollert, og vogner med denne feilen er ikke lenger til salgs. Vi har også informert alle butikker som selger Brio om det inntrufne, og regner derfor med at dette ikke lenger er noe problem.

- Hva skal man gjøre om man har en Brio Go fra det aktuelle tidsrommet og er usikker på om den kan være farlig?

- Da kan man kontakte butikken der man kjøpte den og få sjekket om noe skulle være feil, sier Jessica Nyström. Hun regner med at det ble solgt et par hundre barnevogner av denne typen i det aktuelle tidsrommet.

Feilen gjelder kun Brio Go barnevogner med typenummeret 364460 17981461 etterfulgt av fire siffer som angir produksjonsdatoen (for eksempel 0923).

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

LES OGSÅ:

Test av bilbarneseter | Giftige leker selges ulovlig i Oslo

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.