Hopp til innhold

Søknadsfrist for kvenske og norskfinske formål er framskynda

Troms og Finnmark fylkeskommune framskynder fristen for å søke om penger til kvenske og norskfinske formål til 15. november. – Da vil de som får penger få pengene betalt ut tidligere, sier rådgiver for kultur, Lene Hansen.

Merenneidon helmet

Prosjektet Havfruens perler/Merenneidon helmet med Astrid Serine Hoel, Trygve Beddari og Anne-Margaret Nilsen er et av prosjektene som har fått penger fra denne tilskuddspotten.

Foto: Åsne Kummeneje Mellem

Det er i dag gått ut e-post til kvenske og norskfinske miljøer i Troms og Finnmark om framskyndingen. Den opprinnelige fristen var 1. desember.

«For raskere saksbehandling og utbetaling av midler for budsjettåret 2021, er ny søknadsfrist for prosjekttilskudd satt til 15. november 2020», heter det i e-posten.

Det gjelder nasjonale midler til kvensk språk og kvensk og norskfinsk kultur. Disse penger blei tidligere forvalta av Kommunal – og moderniseringsdepartementet. I forbindelse med regionreformen blei de overført til Troms og Finnmark fylkeskommune fra siste årsskifte.

Retningslinjene for hvem som kan få tilskudd ligger på fylkeskommunens nettside.

I juni blei første fordeling fra den nye fylkeskommunen gjort. Da fikk blant anna fikk det planlagte kventeateret i Nordreisa penger fra tilskuddsordningen.