Laga video fra Landsbyspelet på Storslett

Ved hjelp av samarbeid med Storslett skole kom årets Kyläpeli i stand til tross for koronapandemien. Nå har elevene ved 8. klasse har laga video fra årets «happening» på Storslett i september.

Fra Kyläpeli 2020

Årets Kyläpeli-forestilling skjedde i sin helhet på Storslett på grunn av koronapandemien, her er blant andre barn fra Itu barneteater.

Foto: Jørn Holm /

Årets utgave av Kyläpeli blei kraftig redusert på grunn av koronapandemien. Men det blei forestillinger: Matkala Yksin på Halti Kulturscene og Polkupeli i Elveparken.,

I år som i fjor samarbeida Kyläpeli med Storslett skole og Den kulturelle skolesekken om et opplegg for 8. klasse. Det innebar at elevene fikk delta i spelet som markedsfolk og de utgjorde et kor som sang sammen med solistene under Polkupeli.

I tillegg var noen av elevene med i ei mediegruppe som tok bilder som blei publisert på Kyläpelis sosiale mediekanaler. De har også laga en kort dokumentar som Eili Bråstad Johannessen veileda og har redigert. Resultatet kan du se her.

– Det er svært viktig for oss å trekke fram at avviklinga av Kyläpeli ikke hadde vært mulig uten godt samarbeid:, sier produsent Inger Birkelund og medprodusent Agnete Båtnes Braaten i en pressemelding.

Samarbeidet har skjedd ved hjelp av barneskuespillere fra Itu barneteater, spelkoret, øvrige skuespillere og musikere, Halti kvenkultursenter, Halti nasjonalparksenter, Nord-Troms museum, Forskningsdagene/Halti næringshage, Kulta og Storslett skole, skriver de.