Hopp til innhold

Skynd deg før fristen går ut!

Utstilling basert på portretter av kvener og norskfinner blir attraksjon ved nye Vadsø museum – Ruija kvenmuseum som åpner til høsten. Du kan sende inn bilder til og med fredag.

Monica Milch Gebhardt, Varanger museum

Fotograf og samlingsforvalter Monica Milch Gebhardt tar fortsatt inn portretter.

Foto: Sidsel Vik / NRK

Varanger museum fikk i 2018 penger over statsbudsjettets post «Nasjonale kulturbygg» til å bygge om NRK-bygget i Vadsø til et moderne museum. Her skal det bli en ny basisutstilling.som er tilegna den nasjonale minoriteten kvener/norskfinner. I august skal det nye basisutstillingen være klar. Den skal være basert på portretter av kvener og norskfinner.

– Det folk kommer til å møte med en gang de kommer inn i utstillinga er en portrettvegg med bilder både fra historisk tid og fra nåtida, sier fotograf og samlingsforvalter Monica Milch Gebhardt.

Siden i høst har muséet bedt folk om å sende inn sine portretter, enten av dem selv eller av deres familie. Målet har vært å få inn portretter av forskjellige folk fra forskjellige steder.

– Det er for å vise at kvener og norskfinner har vært her lenge gjennom historien, men de lever også her og nå i dag. Du skal kunne se at kvener er overalt, og at man kan identifisere seg med portrettene, sier hun.

De har fått inn en rekke bilder og også noen familiehistorie. Men de tar gjerne imot flere, sier Milch Gebhardt.

– Gjerne fra Østlandet, fra Vest-Finnmark og også fra Øst-Finnmark.

Og vil du bidra så skynd deg. Fristen går altså ut fredag 5. februar. Les mer på museets nettside.