Hopp til innhold

Kyläpelihelg i ny drakt: – Inspirerende og rørende, sier Inger Birkelund

– Det har vært flotte teateropplevelser og ikke minst mye kvensk å høre, sier produsent Inger Birkelund i Kvääniteatteri om helgas Kyläpeli-arrangementer i Nordreisa.

Fra Kyläpeli i Sokkelvik
Foto: Jon-Ketil Thybo Hansen

Gjengen bak teatersatsningen i Nordreisa hadde laga et nytt konsept rundt Kyläpeli – Landsbyspel i år. Ny forestilling, ny historie og ny friluftsscene, en teatervandring i Sokkelvik nord for Sørkjosen var utfordringer de hadde gitt til seg selv.

Sokkelvik Kyläpeli

Fredag gikk forestillingen som planlagt.

Foto: Jon-Ketil Thybo Nilsen

Og utfordringene blei ekstra store da det meldte regn og sterk vind torsdag. Det førte til at teatervandringen til Sokkelvik måtte avlyses.

Fredag gikk imidlertid forestillingen som planlagt til tross for regn og vind.

– Vi fikk tilbakemelding på at opplegget med tur kombinert med spill var artig. Og naturen var fantastiske kulisser, sier Birkelund.

Sokkelvik

– Vi likte spesielt godt at lysmesteren ordnet regnbue til oss, sier Inger Birkelund.

Foto: Jon-Ketil Thybo Hansen

Spelet var utsolgt fredag, og det var også bra med folk på forestillingene med Itu barneteater og forestillingene lørdag, sier Birkelund. Også konserten lørdag kveld var godt besøkt.

– Akkurat på grensen av hva som var mulig i Sokkelvikhuset, sier Birkelund.

Hun er veldig fornøyd med helga.

Det har vært flotte teateropplevelser og ikke minst mye kvensk å høre. Alle de medvirkende forberedte kvenske ord og uttrykk som blei brukt i dialog med publikum. Det var inspirerende og rørende. Jeg er svært takknemlig over innsatsen de medvirkende og frivillige har lagt ned, sier hun.