Kulturskole satser på mat

Det lages julemat fra grunnen av på det lille hotellkjøkkenet i Sokndal.

De unge kokkene på 13-14 år har fått en mulighet som de ikke hadde før.

Kulturskolen tilbyr nå undervisning i matlaging for dem som ikke er så interesserte i piano, gitar eller noen av de andre aktivitetene som tilbys.

Dette er midt i blinken for ungdom som liker å lage mat.

Jeg elsker å lage mat! Endelig er det noe jeg liker på kulturskolen. Jeg lærer mye som jeg kan prøve ut hjemme.
Silje Nesvåg Stene
Det er gøy at kulturskolen begynner med noe nytt og at vi får lov til å lage mat.
Mari Randen Aamodt

Men det kan bli trangt om plassen når ungdommene samles på kjøkkenet hos Sogndalstrand kulturhotell.

Jeg trodde ikke det skulle bli så kaotisk. Men ungdommene har mye energi, så det er positivt.
Konrad Kozkowski, kjøkkensjef

På hotellet håper de at de unge skal bli inspirert til å velge matfag som yrkesvalg senere i livet.

Det er viktig å ha det gøy, men målet er å lage god mat som alle kan ha glede av.
Konrad Kozkowski, kjøkkensjef