Hopp til innhold

Zuckerbergs private bilder lekket

Hackere utnyttet en brist i Facebooks privatinnstillinger og lekket Mark Zuckerbergs private bilder på nettet.

Mark Zuckerbergs private bilder lekket

Mark Zuckerberg i en privat stund med kjæresten og hunden.

Foto: Mark Zuckerberg/Facebook

Ved å utnytte varslingssystemet for upassende bilder, fikk anonyme hackere tilgang til Facebook-gründer Mark Zuckerbergs private bildealbum.

14 av disse bildene ble deretter publisert på nettsiden Imgur for å sende et budskap om at sikkerhetssystemet til Facebook er altfor dårlig, skriver The Telegraph.

Bildene er publisert under overskriften: «På tide å fikse sikkerhetshullene, Facebook.»

Sikkerhetshull tettet

Mark Zuckerbergs bilder lekket på nettet

Zuckerberg har tidligere uttalt til CNN at han kun spiser dyr som han selv har drept.

Foto: Mark Zuckerberg/Facebook

Det sosiale nettstedet har en funksjon hvor man kan rapportere bilder som støtende.

Hvis man rapporterer et bilde som støtende, kommer man inn på en ny side hvor man skal gi en mer utfyllende forklaring.

Her fikk man altså muligheten til se på flere av brukerens bilder for å lete etter mer upassende innhold, uavhengig av brukerens personlige innstillinger for bildedeling.

– Da vi ble klar over feilen, slo vi øyeblikkelig av denne funksjonen. Den vil ikke bli gjeninnført før feilen er rettet, opplyser Facebook i en pressemelding.

Pinlig timing

Forrige uke anklaget det amerikanske konkurransetilsynet, FTC (Federal Trade Comission) Facebook for å ha lekket potensielt sensitive personopplysninger til softwareprodusenter og annonsører som jaktet på nye kunder.

Zuckerberg innrømmet på sin egen blogg at Facebook at det hadde gjort «en haug med feil» når det kom til personvern for sine brukere.

– Særlig tror jeg at de få feilene vi har gjort som har fått masse oppmerksomhet, ofte har overskygget mesteparten av den gode jobben vi har gjort, skriver Zuckerberg på bloggen sin.

En slik invasjon av Facebook-privatlivet kunne dermed ikke ha kommet på et verre tidspunkt for Zuckerberg.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober