NRK Meny
Normal

Ytringsfrihet

To år etter at den danske avisa Jyllandsposten trykket tegninger av profeten Muhammed går fortsatt debatten om ytringsfriheten høyt.

Redaktør i Magazinet, Vebjørn Selbekk, på skjermen etter å ha trykket tegninger av profeten Muhammed

Redaktør i Magazinet, Vebjørn Selbekk, på skjermen etter å ha trykket tegninger av profeten Muhammed.

Foto: Kleiven, Paul / SCANPIX

Hør: Kurer 79: Ytringsfrihet.

I Danmark brukes profeten på plakater foran nyvalget om fjorten dager, mens i Russland blir all kritikk mot myndighetene kneblet.

I dagens Kurer møter du blant annet direktøren for Regional Press Institute i St. Petersburg, Anna Sharogradskaya, som hjelper journalister og politikere som står på svartelista til president Putin.

Også redaktøren av norske Magazinet, Vebjørn Selbekk, som trykket en faksmile av Muhammedtegningene er med i programmet.

Programleder er Kari Sørbø.

 

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".