Youtube starter TV-kanal

Ryktene har gått en stund, men nå er de verifisert. Youtube starter en TV-kanal. Gjennom sin TV-plattform skal de tilby flere av de største kanalene og blir en sterk konkurrent til TV-kanaler på det amerikanske markedet.

YouTube Streaming TV
Foto: Reed Saxon / AP

– Youtube TV er laget spesielt for å møte behovene hos en ny generasjon TV-fans, sa direktøren for Youtube Susan Wojcicki under en pressebrifing. – De ønsker å se hva de vil, hvor de vil og når de vil uten å forplikte seg, sa hun.

Foreløpig skal TV-kanalen bare tilbys på det amerikanske markedet. For TV-seeren blir det uforpliktende. Avtalen hvor TV-seeren betaler 300 kroner måneden for å få tilgang til kanalen, kan sies opp når som helst.

USA-WSJDCONFERENCE/

UNGE: Youtube sjefen Susan Wojcicki sier de vil tilby TV slik de unge vil ha det.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Konkurrent

Youtube vil gjøre det mer vanlig å se TV på samme måte som folk ser på Youtube. Nå blir 1 milliard klipp sett over hele verden.

Kanalen blir lansert i løpet av et par måneder og vil hete Youtube TV. Lanseringen blir sett på som en direkte utfordring mot tradisjonelle TV-selskaper. Det nye TV-tilbudet vil gi seerne adgang til store TV-kanaler som ABC, CBS, Fox og NBC.

Kulturstrøm

 • Stengt ved kulturminne etter brann

  I Sokndal er kulturminnet Helleren nå sperra av. Det har vært flere steinsprang i fjellsida over de verneverdige husa. Grunnen er varmen som fjellet ble utsatt for under storbrannen, melder Sokndal kommune.

  Helleren Jøssingfjord
  Foto: øa/MUSEUM P2 / nrk
 • Ny type kunst på Høstutstillingen

  Nytt i år er at søkere ikke trenger å sende inn det fysiske verket. Det legger til rette for kunst som ellers ikke kunne blitt vist. I år kom det inn 2344 søknader til Høstutstillingen. Det er overraskende stor forskjell på verkene forhold til i fjor, sier juryleder Anne Ihle. I år er det mer politisk kunst og tematikk rundt det å holde noen mennesker inne og andre ute. Utstillingen åpner 7. september.

  Anna Ihle leder for juryen til Høstutstillingen 2019
  Foto: Norske Billedkunstnere