Youtube starter TV-kanal

Ryktene har gått en stund, men nå er de verifisert. Youtube starter en TV-kanal. Gjennom sin TV-plattform skal de tilby flere av de største kanalene og blir en sterk konkurrent til TV-kanaler på det amerikanske markedet.

YouTube Streaming TV
Foto: Reed Saxon / AP

– Youtube TV er laget spesielt for å møte behovene hos en ny generasjon TV-fans, sa direktøren for Youtube Susan Wojcicki under en pressebrifing. – De ønsker å se hva de vil, hvor de vil og når de vil uten å forplikte seg, sa hun.

Foreløpig skal TV-kanalen bare tilbys på det amerikanske markedet. For TV-seeren blir det uforpliktende. Avtalen hvor TV-seeren betaler 300 kroner måneden for å få tilgang til kanalen, kan sies opp når som helst.

USA-WSJDCONFERENCE/

UNGE: Youtube sjefen Susan Wojcicki sier de vil tilby TV slik de unge vil ha det.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Konkurrent

Youtube vil gjøre det mer vanlig å se TV på samme måte som folk ser på Youtube. Nå blir 1 milliard klipp sett over hele verden.

Kanalen blir lansert i løpet av et par måneder og vil hete Youtube TV. Lanseringen blir sett på som en direkte utfordring mot tradisjonelle TV-selskaper. Det nye TV-tilbudet vil gi seerne adgang til store TV-kanaler som ABC, CBS, Fox og NBC.

Kulturstrøm

 • Alicia Keys blir årets Grammys-vert

  Den amerikanske soulartisten skal lose publikum og artister gjennom den 61. utdelingen av den prestisjefylte amerikanske Grammy-prisen. Hos musikkmagasinet NME kan man se video der Keys får telefonen om at hun er valgt til å lede seremonien i Los Angeles 10. februar. Keys har selv 15 Grammy-priser på peishylla hjemme.

  Laster Twitter-innhold
 • Drapet som endret verden

  Mordet på Rosa Luxemburg la veien åpen for både Hitler og Stalin, hevder Mímir Kristjánsson og Ellen Engelstad. De har sammen skrevet en ny biografi om den polsk-tyske revolusjonære politikeren. Det er i dag 100 år siden Luxemburg ble drept av høyreorienterte paramilitære. Hør forfatterne snakke om Rosa Luxemburgs historiske og aktuelle betydning i Studio 2.

  Forfatterne Mímir Kristjánsson (t.v.) og Ellen Engelstad
 • Tar Totos Africa til Afrika

  Totos 80-talls hit Africa gjaller nå utover den namibiske ørkenen, forteller BBC. Kunstneren Max Siedentopf har satt opp 6 høyttalere på pidestaller knyttet til en Mp3-spiller med kun denne ene sangen på, som går i loop. Spilleren er solcelledrevet, så den kan holde på til evig tid. Den namibiske kunstneren ville hylle den amerikanske monsterhit'en ved å bringe Africa til Afrika.

  Kunstverket Toto forever av Max Siedentopf i den namibiske ørkenen
  Foto: Max Siedentopf