Hopp til innhold

Youtube starter TV-kanal

Ryktene har gått en stund, men nå er de verifisert. Youtube starter en TV-kanal. Gjennom sin TV-plattform skal de tilby flere av de største kanalene og blir en sterk konkurrent til TV-kanaler på det amerikanske markedet.

YouTube Streaming TV
Foto: Reed Saxon / AP

– Youtube TV er laget spesielt for å møte behovene hos en ny generasjon TV-fans, sa direktøren for Youtube Susan Wojcicki under en pressebrifing. – De ønsker å se hva de vil, hvor de vil og når de vil uten å forplikte seg, sa hun.

Foreløpig skal TV-kanalen bare tilbys på det amerikanske markedet. For TV-seeren blir det uforpliktende. Avtalen hvor TV-seeren betaler 300 kroner måneden for å få tilgang til kanalen, kan sies opp når som helst.

USA-WSJDCONFERENCE/

UNGE: Youtube sjefen Susan Wojcicki sier de vil tilby TV slik de unge vil ha det.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Konkurrent

Youtube vil gjøre det mer vanlig å se TV på samme måte som folk ser på Youtube. Nå blir 1 milliard klipp sett over hele verden.

Kanalen blir lansert i løpet av et par måneder og vil hete Youtube TV. Lanseringen blir sett på som en direkte utfordring mot tradisjonelle TV-selskaper. Det nye TV-tilbudet vil gi seerne adgang til store TV-kanaler som ABC, CBS, Fox og NBC.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)