NRK Meny
Normal

Youtube stanser reklame på Logan Pauls videoer

Selskapet straffer den kontroversielle Youtube-stjernen ved å ta fra ham reklameinntektene.

People Logan Paul Logan Paul

Logan Paul er en av de meste populære youtuberne i verden, men får ikke lenger tjene penger på reklame etter å ha lagt ut noen svært kontroversielle videoer.

Foto: Richard Shotwell / AP

22-åringen med over 16 millioner Youtube-abonnenter går dermed glipp av millioninntekter. Hans månedlige inntekt som følge av Youtube-reklame anslås å være rundt ti millioner kroner, skriver Buzzfeed.

«Etter nøye overveielse har vi bestemt å midlertidig fjerne reklame på Logan Pauls youtube-kanal,» skriver Youtube i en pressemelding fredag.

«Dette er ikke en avgjørelse vi tar enkelt, men vi mener han har utvist et handlingsmønster i hans videoer som ikke bare gjør dem upassende for annonsører, men også potensielt skadelig for andre youtubere,» skriver selskapet videre.

La ut video av selvmordsoffer

Selv om selskapet ikke nevner noen konkrete videoer fra Paul som har ført til at de nå tar dette skrittet, er det ingen tvil om at Youtube-stjernen har vært omgitt av kontroverser de siste månedene.

Nylig la han ut en video der han bruker elektrosjokkvåpen på døde rotter, men verst var det i desember i fjor da Paul skapte en storm av negative reaksjoner. Den gang la han ut en video av et japansk selvmordsoffer. Paul gjorde opptaket i Aokigahara, som er kjent som «den japanske selvmordsskogen».

Videoen skal ha vist en mann som henger i et tre etter å ha tatt sitt eget liv. Ansiktet skal ikke ha vært synlig i videoen. Opptaket viser også Paul mens han tuller om selvmordet og forsøker å være morsom.

Fjernet fra youtube-komedie

Paul kom med en beklagelse der han hevdet at han la ut videoen i et forsøk på å skape oppmerksomhet om mental helse, selvmord og depresjon.

Youtube tok avstand fra videoen og fjernet Pauls kanaler fra reklameprogrammet Google Preferred. Han ble også droppet fra fjerde sesong av komedien «Foursome» på Youtube Red.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix