Hopp til innhold

YouTube-fenomen blir bok

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

YouTube- og Twitter-fenomenet «Sh*it girls say» som harselerer med den stereotypiske kvinnen blir nå bok. Overraskende nok i ett av verdens største forlag for romantisk kvinnelitteratur.

«Sh*t girls say» startet som en Twitter-konto for ett år siden, og har siden postet ulike setninger og uttrykk som er stereotypisk for jenter. Paret Kyle Humphrey og Graydon Sheppard er hjernene bak ideen, som har blitt en massiv suksess.

Etter et halvt år og titusener av følgere på Twitter, ble det laget en serie på YouTube som ga liv til sitatene. Første episode kom ut i desember 2011, og kort tid etter fulgte to episoder til. De til sammen drøye fire minuttene har over 28 millioner visninger.

Forlaget Harlequin som har inngått en avtale med skaperne av serien er mest kjent for sine svulstige og romantiske pocketbøker rettet mot kvinner. Etter oppstarten i Canada i 1949 har de solgt svimlende seks milliarder bøker, og det kommer over 100 nye titler hver måned skrevet av 1100 forfattere.

Nå skal de altså lage bøker av en serie som parodierer, og etter noens mening fornærmer, den stereotypiske kvinnen. Det bekymrer ikke forlaget.

– Vi er veldig glade for samarbeidet med Humphrey og Sheppard, sier Donna Hayes, forlegger i Harlequin.

Typisk jenter

Ideen til «Sh*t girls say» startet hjemme hos Sheppard og Humphrey, som diskuterte hva som var typiske ting for jenter å si.

– Det startet med setningen «kan du gi meg det teppet?», og vi fant ut at det kunne bli en morsom Twitter-strøm, har skaperne sagt i et tidligere intervju.

Twitter-strømmen ble raskt populær med titalls tusen følgere, og har på ett år fått 1,3 millioner følgere.

– Siden strømmen var så populær tenkte vi at det kunne være morsomt å lage videosnutter for å bringe tweetsene til live, sier Sheppard, som også er filmmaker.

Det er Sheppard som spiller kvinnen med alle utsagnene i videoene, og er flankert av flere statister. Blant dem er sanger og skuespiller Juliette Lewis, med en rolle i både episode 1 og 3.

– Hun (Lewis) var en av de første kjente navnene som fulgte oss på Twitter, og vi syntes det var veldig kult å ha henne på følgerlista sier paret.

Internett-meme

Etter den voldsomme suksessen etter ett år og med fersk bokkontrakt har ikke «Sh*it girls say» tenkt å gi seg med det første, og de har varslet at flere episoder er på vei.

Etter suksessen har det også kommet flere parodier på serien, som «Sh*it fashion girls say» og «Sh*t monks say», og duoen har klart å skape en ny «internett-meme»

– Den gjennomtrengingskraften og enorme populariteten twitter-strømmen og videoene har hatt viser bare at de har truffet blink hos en stor gruppe mennesker. Vi tror at det ikke bare er de som allerede er tilhengere og som ønsker mer av dette som vil ha glede av boken, men også et helt nytt publikum, sier forlegger Donna Hayes.

Boka skal ifølge forlaget inneholde en rekke fargebilder, for å illustrere essensen og humoren i frasene jenter bruker daglig.

Den skal etter planen gis ut høsten 2012.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP