NRK Meny
Normal

Wulffmother

Marte Wulff slipper snart plate nummer to, ”Safety Pins”. Nitimen dro innom øvingslokalet for å sjekke nervene hennes nå like før plateslippet.

Marte Wulff og Nicolay Funk
Foto: Marte Fougner Hjort / NRK

-Gjeeesp!

Kristiandsansjenta Marte Wulff prøver å skjule en gjesp i ermet, uten stort hell. Klokken er 10.00 en tirsdag morgen i slutten av januar, og Marte synes det er tidlig. Akkurat som det skal være for en ung og lovende artist, med andre ord.

Fant hverandre på MySpace

Vi befinner oss i Martes øvingslokale på Sogn Studentby i Oslo, et sted Marte har tilbragt en del tid de siste månedene.

Hun spilles flittig på Nitimen i disse dager, med singelen ”Accident”. Den har hun skrevet med makker og bandmedlem Nicolay Funk, som har tatt turen helt fra Århus i Danmark for å spille med Marte.

-Vi fant hverandre på My Space, forteller Nicolay. Han likte Martes musikk så godt at han tok turen til Norge, og nå har de jaggu skrevet mye av ”Safety Pins” sammen. Blant annet ”Accident”, som han også synger sammen med Marte.

Tryggere

Marte Wulff kommer til by:Larm.
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

-Jeg føler meg mye tryggere som artist nå enn første gang jeg ga ut plate, ikke minst på live-biten, forteller Marte.

Noe som lover godt for de som skal se henne spille konsert denne våren. Og Marte ligger ikke på latsiden; i februar spiller hun på musikkbransjetreffet by:Larm i Trondheim. 

I mars skal hun spille på det liknende (men mye større) arrangementet South By South West i Austin i Texas, og i juni står hun på scenen i Frognerparken i Oslo under Norwegian Wood-festivalen.

-Tenk deg, i fjor på denne tida hadde jeg omtrent ikke spillt noen konserter. Nå har jeg fått ganske god øvelse i å spille live. Jeg gleder meg til å spille de nye sangene for publikum, smiler Marte Wulff.

Hør reporter Marte Fougner Hjort besøke Marte Wulff i øvingslokalet