– Det er jeg som synger refrenget

NRK P13s Heidi Marie & co hadde tirsdag besøk av internasjonal låtskriver Ina Wroldsen. Hun avslørte at det er hennes stemme du hører i refrenget på Britney Spears- låten «He about to lose me».

Ina Wroldsen

Ina Wroldsen skriver for alle de store, men på en av Britney Spears låter synger hun også.

Foto: NRK

Hør intervjuet og låten.

– Det er et av mine stolteste øyeblikk. Hun gadd ikke synge refrenget selv, sier Ina Wroldsen, som skriver for alle de store.

The Pussycat Dolls, Leona Lewis, Sophie Ellis Bextor og Pixie Lott, for å nevne noen, kan alle takke Ina Wroldsen for topp-plasseringer på hitlistene.

NRK traff henne i London for tre år siden. Hun bor der med familien.

Video Ina Wroldsen

Ina Wroldsen har samarbeidet med Spears i flere år.

Bruker egen stemme

Wroldsens bruker sin egen stemme til å selge inn låtene til andre. Produsent David Eriksen sier i intervjuet at det er det beste salgstrikset hun har.

– Måten hun synger på er helt unikt, så lytteren får en opplevelse bare av å høre hennes tolkning av sin egen låt, sier Eriksen.

Det er hun som har skrevet teksten til låten «He about to lose me». Men hun visste ikke at Britney hadde brukt hennes stemme i refrenget.

– Det oppdaget jeg da jeg hørte den på bilstereoen, sier Wroldsen til NRK.

Hør intervjuet og låten fra NRK P13s sending

Kulturstrøm

 • Stormzy utstilles Madame Tussaud

  En voksfigur av rapstjernen Stormzy blir Madame Tussauds nyeste tilskudd. Den annonserte det verdensberømte London-museet selv på Twitter mandag.

 • – Ytringsfrihet må veie tyngst

  EUs digitale lover må sikre medienes uavhengighet, sier Medietilsynet. Lovforslagets formål er vel og bra, ytrings- og pressefrihet må tillegges stor vekt, mener direktøren.

  – Desinformasjon og hatefulle ytringer kan være svært skadelig selv når den er innenfor loven, men risikoen i å gi for store fullmakter til å fjerne innhold, er etter vår vurdering for store. Hensynet til ytringsfriheten må veie tyngst, sier direktør Mari Velsand.

  Lovforslaget har som mål å viske ut juridiske skiller mellom varer, tjenester og innhold som tilbys online og offline, styrke den digitale konkurransen og øke brukernes sikkerhet på nett.

  Ambisjonen er å gjøre avstanden mellom mediebrukere og aktørene bak sosiale medier-tjenester mindre. Blant annet skal nasjonale myndigheter kunne kreve at ulovlig innhold fjernes raskere.

  – Loven bør tydeliggjøre at redaksjonelt innhold ikke skal kunne fjernes, verken av aktører som står bak sosiale medier eller av nasjonale myndigheter, sier Velsand.

Flere kulturnyheter