Hopp til innhold

– Det er jeg som synger refrenget

NRK P13s Heidi Marie & co hadde tirsdag besøk av internasjonal låtskriver Ina Wroldsen. Hun avslørte at det er hennes stemme du hører i refrenget på Britney Spears- låten «He about to lose me».

Ina Wroldsen

Ina Wroldsen skriver for alle de store, men på en av Britney Spears låter synger hun også.

Foto: NRK

Hør intervjuet og låten.

– Det er et av mine stolteste øyeblikk. Hun gadd ikke synge refrenget selv, sier Ina Wroldsen, som skriver for alle de store.

The Pussycat Dolls, Leona Lewis, Sophie Ellis Bextor og Pixie Lott, for å nevne noen, kan alle takke Ina Wroldsen for topp-plasseringer på hitlistene.

NRK traff henne i London for tre år siden. Hun bor der med familien.

Video Ina Wroldsen

Ina Wroldsen har samarbeidet med Spears i flere år.

Bruker egen stemme

Wroldsens bruker sin egen stemme til å selge inn låtene til andre. Produsent David Eriksen sier i intervjuet at det er det beste salgstrikset hun har.

– Måten hun synger på er helt unikt, så lytteren får en opplevelse bare av å høre hennes tolkning av sin egen låt, sier Eriksen.

Det er hun som har skrevet teksten til låten «He about to lose me». Men hun visste ikke at Britney hadde brukt hennes stemme i refrenget.

– Det oppdaget jeg da jeg hørte den på bilstereoen, sier Wroldsen til NRK.

Hør intervjuet og låten fra NRK P13s sending

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober