Hopp til innhold

WoW ønsker Ulduar velkommen

Massiv WoW-oppdatering tar WoW opp til nye høyder. Enormt mange endringer og nytt raid i patch 3.1.0. Men en problemfri oppdatering var det ikke.

World of Warcraft: Ulduar
Foto: Activision Blizzard

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Rapporter om raidservere som kræsjet og spillkarakterer som forsvant, var mange i går. Introduksjonen av Patch 3.1 ble en opplevelse av mange feil og problemer med serverne.

Flere guilds hadde lagt opp til raiding i går ettermiddag. Etter å ha ventet lenge på nytt innhold i World of Warcraft, er det en forfriskende opplevelse for level 80-spillere og kunne bryne seg på nye og vanskeligere bosser i Vault of Archavon og Ulduar. Men slik skulle det ikke gå for de fleste, på patchens første dag. Spiller.no sin reporter hadde selv satt av kvelden til raiding, men det ble det ikke noe av. Servere kræsjet, spillkarakterer forsvant, og spillet ble fryst i lange tider.

Ikke unormalt

Selv om mange spillere var frustrerte i går kveld, så kom det neppe som en overraskelse at det skulle bli så mange problemer. Når "alle" samtidig skal teste de nye instansene, og de nye funksjonalitetene fører dette til et enormt trykk på serverne. Lærdommen kan være at man ikke drar på raid på patchdagen, om man da ikke går for å være første guildet som klarer nye instanser på realmet (serveren).

Nytt 80-raid: Ulduar

For de mest ivrige WoW-spillerne er nå raidene Naxxramas, Eye of Eternity, Vault of Archavon og Obsidian Sanctum kjørt utallige ganger, og det er i ferd med å bli litt kjedelig. Alt man trenger av gear er hentet og de fleste achievements er tatt. Introduksjonen av det nye raidet Ulduar er derfor et kjærkomment tillegg for de mest ivrige WoW-spillerne.

Ulduar er lagt til området Storm Peaks. Dette er fengselet til Old God Yogg-Saron. Raidet er hakket vanskeligere enn Naxxramas, og er delt inn i to forskjellige soner. Den siste sonen er først tilgjengelig etter at man har gjennomført den første sonen. Ulduar gir også mye nytt utstyr, med nye bonus-sett og nye achievements.

(Saken fortsetter under bildet)

The Antechamber i Ulduar
Foto: Activision Blizzard

Generelle endringer

Den store patchen har et utall nye endringer, og av de aller viktigste er:

 • Dual spec – denne endringen gjør at man kan bytte mellom to forskjellige talenter. For en engangsavgift på 1000 gull kan man bytt mellom de to talentene så mange ganger man vil.
  Denne endringen er tilgjengelig for level 40 og høyere.
 • Med Dual spec kommer også en Gear Manager som gjør at man kan lett kan bytte mellom forskjellig utstyr. (Utsatt til neste patch.)
 • Alle ridedyr kan nå svømme. Dette gjelder ikke flygedyr. Disse vil forsvinne når du går i vannet.
 • Bruk av Glyph krever ikke Lexicon of Power mer.
 • Noblegarden har blitt til en ukeslang ”ferie” med nye achievements, utstyr og quester.
 • Achievementen Brew of the Year er byttet ut med Brew of the Month.

I tillegg til disse generelle endringene er det utallige endringen knyttet opp til raser, yrker og klasser. Også PVP-delen (player vs. player) av WoW har fått mange nye endringer.

Les alle endringer på World of Warcrafts nettsider.

Diskuter i forumet.

Kulturstrøm

 • Vil styrke kunstnernes økonomi

  Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har satt ned en hurtigarbeidende arbeidsgruppe som skal se på kunstnere og kulturfolks rett til rimelig betaling.

  – Kunstnere er arbeidsfolk, men vi ser at de altfor ofte får for dårlig betalt og må stå med lua i hånda. Vi skal sikre at de får skikkelig betalt for den jobben de gjør, sier Trettebergstuen i en pressemelding.

  Arbeidsgruppa skal utarbeide forslag om veiledende prinsipper for fastsettelse av rimelig betaling for kunstnerisk arbeid som produksjon, oppdrag og formidling. Prinsippene skal gjelde for statlig finansierte institusjoner og tilskuddsordninger for produksjon og formidling av kunst og kultur.

 • Rapperen Vågard Unstad er død

  Bergensrapperen Vågard Unstad er død, skriver Bergens Tidende. Han ble 36 år gammel. Unstad regnes som en pioner i det bergenske hiphop-miljøet, som han var en del av siden tenårene, skriver avisen.

  I 2006 startet han A-laget sammen med Girson Dias og Petter Sundby, bedre kjent som Store P. Gruppa har gitt ut to albumer og en rekke singler og fikk et nasjonalt gjennombrudd rundt 2010.

  Rapper Vågard Unstad
  Foto: Kim Erlandsen