Woody Allen inngikk forlik med Amazon

Filmregissør har inngått forlik med Amazons filmproduksjonsselskap etter at han beskyldte det for kontraktsbrudd.

Woody Allen

fORLIK: Filmregissør Woody Allen har inngått forlik med filmproduksjonsselskapet til nettgiganten Amazon etter at han i februar gikk til søksmål fordi han mente de hadde brutt avtalen om å produsere og distribuere fire filmer han skulle lage.

Foto: Luca Bruno / AP/NTB Scanpix

Den 83 år gamle regissøren krevde opprinnelig 68 millioner dollar i erstatning etter at Amazon brøt kontrakten mellom dem fra 2017. Ifølge den skulle Allen produsere fire filmer, men Amazon gikk ut av avtalen selv uten å vise den første filmen «A Rainy Day In New York».

Amazon svarte på søksmålet med at Woody Allen hadde brutt kontrakten da han kom med støtende kommentarer om metoo-bevegelsen. Oscar-vinneren er blitt beskyldt for å ha begått overgrep mot datteren Dylan Farrow da hun var sju år gammel.

Woody Allen og Harvey Weinstein

BELASTET: Woody Allen og Harvey Weinstein har samarbeidd tett på filmar som «Kuler over Broadway» og «Frodige Afrodite».

Foto: KEVIN WINTER / AFP

Opplysningene fra 1992 ble aktualisert av metoo-saken. Politiet har etterforsket påstandene, men henla saken.

Forliket mellom Amazon og Allen går fram av rettsdokumenter som ble offentlig fredag. Detaljer om forliket er ikke kjent.

«A Rainy Day In New York» har hatt premiere i Europa, men ikke USA.

Kulturstrøm

  • Twitter samarbeider med Kirkens SOS

    Twitter inngår samarbeid med Kirkens SOS om en ny løsning som oppfordrer personer i en vanskelig situasjon om å søke hjelp. Personer som bruker søkeord som forbindes med selvmord vil fra fredag få en oppfordring om å søke hjelp, skriver NTB.

  • GoT-skaperne lager Lovecraft-film

    Duoen bak «Game of Thrones», David Benioff and D.B. Weiss, tar tak i noe det har vært mumlet om lenge i Hollywood: Å lage film om H.P. Lovecraft. Det blir en thriller, hvor skrekk-forfatterens utenomjordiske kreaturer blir virkelige, skriver Variety..

    H.P. Lovecraft, portrett tatt i juni 1934
    Foto: Lucius B. Truesdell / Wikimedia Commons