NRK Meny
Normal

Wood feirer med Clapton

I 2011 arrangeres Norwegian Wood i Oslo for 20. gang. Nå har de fått med en av tidenes største gitarlegender på festen.

Eric Clapton

Eric Clapton står på scenen i Frognerbadet neste år.

Foto: PATRICK AVIOLAT / AP

Den 9. juni 2011 vil selveste Eric Clapton stå på scenen i Frognerbadet, melder festivalen i en pressemelding.

Mange store navn

Mark Knopfler på Norwegian Wood 2010

Mark Knopfler var det største trekkplasteret på årets Norwegian Wood.

Foto: Per Ole Hagen, NRK
Sten Fredriksen, sjef for Norwegian Wood i Oslo, her i 2009

Sten Brodtkorb, sjef for Norwegian Wood i Oslo, her i 2009, er spent på hvordan det blir å få Eric Clapton til Frognerbadet.

Foto: Meek, Tore / SCANPIX

Den tradisjonsrike festivalen i Frognerbadet har tidligere hatt en rekke store navn på plakaten, som David Bowie, Neil Young, Foo Fighters, Alanis Morissette, Queens of the Stone Age, Travis, Brian Wilson og The Waterboys, for å nevne noen få.

Senest i år hadde festivalen Mark Knopfler helt øverst på plakaten.

Det første navnet som slippes for neste års arrangement er ingen ringere enn gitarlegenden Eric Clapton. Han kommer til å spille på åpningskvelden av neste års festival, torsdag 9. juni.

- Har ønsket ham lenge

- Vi har visst om det en stund, og vi har ønsket ham lenge, men for å få en artist til en festival er det mye som skal klaffe, forteller en opprømt festivalsjef Sten Brodtkorb til NRK.

- Vi har jo hatt ham på lista hele tida gjennom vår historie, og hadde gjerne ønsket ham velkommen til de 19. tidligere festivalene.

Fredriksen synes det er vanskelig å vurdere hvor stort det er å få Clapton til «Badet» i forhold til andre artister som har vært der tidligere.

- Veldig spent

- Det er forskjellige måter å måle hvor store en artist er, både hvor fort billettsalget går og hvordan konserten blir. Men vi er veldig spent, for han er jo en såvidt «dugelig» artist - han er en instittusjon og en legende. Han er engasjert både musikalsk og sosialt og jeg blir bare mer og mer imponert over det han gjør.

Med årene har Clapton blitt en rockelegende så stor at det har tatt mytiske proporsjoner. Han er den eneste artisten i verden som er tatt opp i Rock and Roll Hall of Fame tre ganger: Som soloartist så vel som medlem av The Yardbirds og Cream.

- Da vi var små og Cream ble dannet visste vi ikke engang at han kunne synge. Men det kunne han jo, forteller Sten Brodtkorb og mimrer tilbake til da han sjøl spilte i band i yngre dager.

Eric Clapton ga i september ut sitt nyeste album som han bare kalte «Clapton» . Det var det 19. studioalbumet fra artisten som var i Norge og Bergen i 2008.

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".