Wood feirer med Clapton

I 2011 arrangeres Norwegian Wood i Oslo for 20. gang. Nå har de fått med en av tidenes største gitarlegender på festen.

Eric Clapton

Eric Clapton står på scenen i Frognerbadet neste år.

Foto: PATRICK AVIOLAT / AP

Den 9. juni 2011 vil selveste Eric Clapton stå på scenen i Frognerbadet, melder festivalen i en pressemelding.

Mange store navn

Mark Knopfler på Norwegian Wood 2010

Mark Knopfler var det største trekkplasteret på årets Norwegian Wood.

Foto: Per Ole Hagen, NRK
Sten Fredriksen, sjef for Norwegian Wood i Oslo, her i 2009

Sten Brodtkorb, sjef for Norwegian Wood i Oslo, her i 2009, er spent på hvordan det blir å få Eric Clapton til Frognerbadet.

Foto: Meek, Tore / SCANPIX

Den tradisjonsrike festivalen i Frognerbadet har tidligere hatt en rekke store navn på plakaten, som David Bowie, Neil Young, Foo Fighters, Alanis Morissette, Queens of the Stone Age, Travis, Brian Wilson og The Waterboys, for å nevne noen få.

Senest i år hadde festivalen Mark Knopfler helt øverst på plakaten.

Det første navnet som slippes for neste års arrangement er ingen ringere enn gitarlegenden Eric Clapton. Han kommer til å spille på åpningskvelden av neste års festival, torsdag 9. juni.

- Har ønsket ham lenge

- Vi har visst om det en stund, og vi har ønsket ham lenge, men for å få en artist til en festival er det mye som skal klaffe, forteller en opprømt festivalsjef Sten Brodtkorb til NRK.

- Vi har jo hatt ham på lista hele tida gjennom vår historie, og hadde gjerne ønsket ham velkommen til de 19. tidligere festivalene.

Fredriksen synes det er vanskelig å vurdere hvor stort det er å få Clapton til «Badet» i forhold til andre artister som har vært der tidligere.

- Veldig spent

- Det er forskjellige måter å måle hvor store en artist er, både hvor fort billettsalget går og hvordan konserten blir. Men vi er veldig spent, for han er jo en såvidt «dugelig» artist - han er en instittusjon og en legende. Han er engasjert både musikalsk og sosialt og jeg blir bare mer og mer imponert over det han gjør.

Med årene har Clapton blitt en rockelegende så stor at det har tatt mytiske proporsjoner. Han er den eneste artisten i verden som er tatt opp i Rock and Roll Hall of Fame tre ganger: Som soloartist så vel som medlem av The Yardbirds og Cream.

- Da vi var små og Cream ble dannet visste vi ikke engang at han kunne synge. Men det kunne han jo, forteller Sten Brodtkorb og mimrer tilbake til da han sjøl spilte i band i yngre dager.

Eric Clapton ga i september ut sitt nyeste album som han bare kalte «Clapton» . Det var det 19. studioalbumet fra artisten som var i Norge og Bergen i 2008.

Kulturstrøm

 • Ballettdansere vant talentpris

  Nasjonalballettens danser Lucas Lima og norske Gina Storm-Jensen er tildelt et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris. I år er stipendet på kr. 800.000,- som deles mellom de to ballettdanserne. Juryen består av Ellen Kjellberg, Anne Gjevang og Ellen Horn, og prisen er den eneste opera-og ballettprisen i Norge, skriver Den Norske Opera og Ballett.

 • Symfonisk A-ha i Bodø

  Når a-ha i høst skal spille inn nytt album og musikkfilm, blir det med Arktisk Filharmoni som «band», melder orkesteret på sine nettsider. Prosjektet, med tittelen TRUE NORTH, er et samarbeid mellom a-ha, Bodø2024, Arktisk Filharmoni og Svømmehallen Scene og beskrives som en «melankolsk hyllest til havet og nordnorsk natur». I tillegg til albumet vil det også bli laget en musikkfilm med band og Arktisk Filharmoni på scenen, og a-ha gjennomfører produksjonen i Bodø.

 • St. Olavs Orden til Halvdan

  Hans Majestet Kongen har utnevnt visesanger og låtskriver Halvdan Sivertsen (71) til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, melder kongehuset i en pressemelding.

  – Halvdan Johannes Falck Sivertsen mottar utmerkelsen for hans fremragende innsats som visekunstner, heter det i meldingen.

  Den Kongelige Norske St. Olavs Orden tildeles som «belønning for utmerkede fortjenester for Norge og menneskeheten».

  Halvdan Sivertsen i skrivestua.
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK