NRK Meny
Normal

Willy Andresen (88) svinger stadig

Opplev vår ungdommelige jazzveteran live på Teaterkjeller'n i Oslo. Eller Kristiania som byen het da Willy Andresen ble født i 1921.

Willy Andresen
Foto: Erling Wicklund / NRK

Hør konserten

Han er kanskje mest kjent for samarbeidet med Erik Bye og som huspianist i NRKs legendariske radioprogram Søndagsposten. Men i norsk jazz holder han en unik posisjon.

Willy Andresen kvartett på Oslo Jazzfestival 2009
Foto: Erling Wicklund / NRK

Platedebut i 1949

Jazzkarrieren strekker seg fra platedebut i 1949 med "I Like Be" / "I Like Bop" og til fjorårets matine-konsert på Oslo Jazzfestival. Her stilte den Teddy Wilson-inspirerte pianisten med ballader i lekre harmoniseringer og svingende standardlåter, stilriktig oppbakket av gitarist Kalle Helgesen, bassist Sture Janson og trommeslager Svein "Chrico" Christiansen.

Einar Iversen
Foto: Erling Wicklund / NRK

I pausen møter vi Willy Andresen i munter dialog med sin åtte år yngre kollega og en gang elev, Einar "Pastor'n" Iversen.

  • NRK P2 Jazzklubben søndag 4/7 kl. 22.05 og mandag 5/7 kl. 14.03
  • NRK Jazz også tirsdag 6/7 kl. 9.03, 15.03 og 21.03
Svein "Chrico" Christiansen

Svein 'Chrico' Christiansen

Foto: Erling Wicklund / NRK

Kulturstrøm

  • Kjent rapper skutt og drept i Miami

    Rapperen XXXTentacion er skutt og drept i Miami i USA. 20-åringen skal ha vært på vei ut av en motorsykkelbutikk da han ble skutt av en ukjent gjerningsmann mandag. Sheriffen i Broward County opplyser til nettstedet TMZ at han er erklært død.

    Laster Twitter-innhold