NRK Meny
Normal

Williams kjøper seg venner

- Jeg har alltid hatt lyst til å være med i en stor gjeng, så nå har jeg kjøpt meg en.

Robbie Williams

Robbie Williams spilte i engelsk landslagsdrakt i 2006 under en veldedighetskamp for UNICEF mot gamle stjerner som Maradona. Williams var også den gang kaptein på laget.

Foto: Matthew Ashton / AFP

Den britiske popstjernen Robbie Williams, som flyttet til Los Angeles for fem år siden, har bladd opp betydelige beløp for å starte opp en fotballklubb i sin nye by.

Kunne blitt proff

Williams er svoren fotballfan, og kunne - ifølge ham selv - lett blitt proffspiller dersom ikke musikken hadde «tatt ham først».

Han ønsker å praktisere sporten i Los Angeles også, og har brukt betydelige summer på å få satt sammen fotballaget LA Vale FC.

Men det er ikke bare fotballinteressen som ligger bak denne storsatsingen. Williams, som også har fått laget en fotballbane på eiendommen sin, håper han på denne måten kan få seg nye venner over dammen.

Robbie Williams

Robbie Williams påstår han selv - lett - kunne blitt profesjonell fotballspiller.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

- Ingen gnisninger - så langt

Han sier til den britiske avisen The Observer:

- Jeg har alltid hatt lyst til å være med i en stor gjeng, så nå har jeg kjøpt meg en. Jeg har vært heldig for vi har hatt mulighet til å være masse sammen. Og det er ingen gnisninger eller uoverensstemmelser så langt. De setter alle pris på meg, og jeg på dem.

Robbie (33) sier at det å være kaptein på laget også gir ham fordeler som å sparke ut spillere han ikke er fornøyd med.

- Til å begynne med var det noen av karene som klaget over ting. Men jeg satte ikke sammen et lag for å holde på med konflikter. Så jeg kvittet meg med dem.

Redd for å irritere

Enkelte spillere innrømmer at de er ganske redd for å gjøre noe som irriterer Williams. En av dem, som naturlig nok ønsker å være anonym, sier:

- Alle står litt ekstra på når han er på banen. Ingen vil skuffe ham.

La Vale er blant annet med i Super Metro-ligaen. Da spiller de kamper i en konkurranse som inkluderer bortimot 100 lag.

Kulturstrøm

 • Musikal for Solveig Kringlebotn

  Solveig Kringlebotn gjør for første gang en musikalrolle når hun i høst spiller operadivaen Carlotta i Andrew Lloyd Webbers «The Phantom of the Opera» på Folketeatret i Oslo. – Jeg gleder meg, dette er fantastisk musikk, sier hun i dette intervjuet med NRKs Spillerom.

  Solveig Kringlebotn
  Foto: Sven Ole Engelsvold/NRK
 • På NRK i haust

  Norsk oljehistorie, tenåringsdrama frå Groruddalen, tysk dramaserie frå 1929 og realityserie om familien Ingebrigtsen er bland dei spanande tinga du kan sjå på NRK TV i haust.

  Collage med Stian "Staysman" Torbjørnsen, Le Bureau-logo og Vilde Bratland Erikstad
  Foto: Julia Naglestad, XLahache og Jonas Ruud / NRK/Canal plus
 • Rom for store forbedringer

  Actionkomedien «The Spy Who Dumped Me» handler om to venninner fra Los Angeles som kastes ut i agent-action i Europa når det viser seg at den enes ekskjæreste er spion. Likegyldig historie med skuffende svakt klimaks, mener Filmpolitiet.

  The Spy Who Dumped Me
  Foto: Nordisk Film Distribusjon