Hopp til innhold

Wii Fit, mer moro enn trening

Du skal ta skikkelig i for å oppnå treningseffekten i Wii Fit, men hva har det å si når det er såpass moro.

Wii spins

Wii Fit er fortsettelsen på Wii-serien. Fra før har vi stiftet bekjentskap med Wii Sports, Wii Chess og Wii Play. Med Chess som et hederlig unntak så har dette vært herlige spill alle sammen, som har tilført spillverden noe helt nytt.

Arkitekten bak Wii Fit er spillverdens svar på Steven Spielberg, samme hva Shigeru Miyamoto tar i så blir det gull. Den legendariske japanske spillskaperen står bak både Super Mario, Zelda og Donkey Kong og kan allerede skryte av at Wii Fit har solgt nesten 2 millioner kopier bare i Japan.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video, bilder og fakta om Wii Fit

Liten effekt til å begynne med

Spillet gir deg ofte illusjonen av å være sliten, mens den treningsmessige effekten er liten til å begynne minimal. Etter hvert blir riktignok treningen hardere, og holder du på til du blir tungpustet så er det mer å hente. I spillet er det balansebrettet som er sentralt. Og det er dèt som hele Wii Fit egentlig går ut på. Gi deg best balanse og kroppsholdning gjennom morsom lek.

Wee Fit

Det må sies høyt og tydelig at dette er kjempemoro. Jeg har hatt skrekken for step-trening f.eks, men når det presenteres på denne måten så er det kjempeartig. Med konkurranseelementet som henger over hodet på deg, så blir det hele tiden en kamp mot deg selv.

Spillet er delt inn i to hoveddeler, den ene delen måler kroppen din, balanse og det populære BMI (Body mass index). BMI-biten skal du ikke legge så stor vekt på. Den måler kun høyda i forhold til vekta da, og sier lite om hvor god form du faktisk er i. I den andre biten finner du det som faktisk er moro.

Wii Fit

Spillanmelder Roar Halten tester Wii Fit

Foto: Rune Håkonsen

Mye morro

Små spill og øvelser som du kan gjøre i timevis. Sjelden har det f. eks vært så moro å jogge på stedet, mens du følger en Wii-rute på TV-skjermen. Har du familie og venners Mii på Wiien din, så vil du se at de jogger rundt deg, og de dukker opp hele tiden i andre sammenhenger også. Som dommere eller motstandere.

Wii Fit er ganske enkelt veldig artig, selv om den store treningseffekten uteblir. Det får det i hvertfall opp av sofaen, men, som spillet selv presiserer, det erstatter ikke vanlig trening.

To mangler

Det er to ting som ikke er så bra i Wii Fit. Det er for eksempel ikke bra å fortelle en tiåring at basert på BMI, så er man ekstremt og usunn overvektig. Selv om det står i manualen at BMI ikke er reell for barn, så er det ikke til å unngå at den beskjeden kommer klint opp i trynet på deg.

Jeg savner også ferdige treningsopplegg. Nå må du velge øvelser selv, mens det hadde vært moro om Wiien har foreslått et 20-30 minutters program som du skal gjennom.

Kulturstrøm

 • Hermine (16) blir hylla av Hollywood-stjerne

  Den amerikanske skodespelaren Matthew McConaughey hyllar bergenske Hermine Svortevik Oen i ein video som Norsk filmdistribusjon har delt.

  16-åringen har hovudrolla i spelefilmen «Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet» som går på kino i sommar. McConaughey anbefalar alle å sjå filmen og trekk fram Svortevik Oen:

  – I hovudrolla finn du vår gode familievenn Hermine. Ho har lyst opp rommet sidan første gong me møtte ho, seier den amerikanske skodespelaren.

  Til BT fortel Svortevik Oen at ho og familien møtte McConaughey og hans familien på ferie for nokre år sidan.

  Hermine Svortevik Oen
  Foto: NRK Hordaland / NRK Hordaland
 • Kronprinsparets 50-årsfrimerker er klare

  I anledning 50-årsdagene til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har Posten laget to nye frimerker.

  – Det er faktisk ti år siden kronprinsparet var på frimerker sist. Det var i forbindelse med deres 40-årsdager, sier Postens frimerkesjef Halvor Fasting til NTB.

  I sommer og høst fyller både kronprinsen og kronprinsessen 50 år, og feiringen er allerede i gang. Posten gjør stas på «bursdagsbarna» ved å trykke opp 1,5 millioner frimerker av hver av dem.

  Frimerker med kronprinsparet
  Foto: NTB
 • Kulturministeren åpnet Musikkfabrikken

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen åpnet tirsdag Musikkfabrikken i Hunderfossen familiepark.

  Musikkfabrikken er en publikumsattraksjon med klassisk musikk, sanselige opplevelser, avansert teknologi og animasjon i 4 dimensjoner.

  I sin åpningstale sa kultur-og likestillingsministeren at hun «...håper at barn og voksne nå vil komme hit til Hunderfossen og oppdage den klassiske musikken – og det store, grenseløse universet den er».

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen åpner Musikkfabrikken i Hunderfossen familiepark.
  Foto: Hunderfossen familiepark

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.