Hopp til innhold

Wii Fit, mer moro enn trening

Du skal ta skikkelig i for å oppnå treningseffekten i Wii Fit, men hva har det å si når det er såpass moro.

Wii spins

Wii Fit er fortsettelsen på Wii-serien. Fra før har vi stiftet bekjentskap med Wii Sports, Wii Chess og Wii Play. Med Chess som et hederlig unntak så har dette vært herlige spill alle sammen, som har tilført spillverden noe helt nytt.

Arkitekten bak Wii Fit er spillverdens svar på Steven Spielberg, samme hva Shigeru Miyamoto tar i så blir det gull. Den legendariske japanske spillskaperen står bak både Super Mario, Zelda og Donkey Kong og kan allerede skryte av at Wii Fit har solgt nesten 2 millioner kopier bare i Japan.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video, bilder og fakta om Wii Fit

Liten effekt til å begynne med

Spillet gir deg ofte illusjonen av å være sliten, mens den treningsmessige effekten er liten til å begynne minimal. Etter hvert blir riktignok treningen hardere, og holder du på til du blir tungpustet så er det mer å hente. I spillet er det balansebrettet som er sentralt. Og det er dèt som hele Wii Fit egentlig går ut på. Gi deg best balanse og kroppsholdning gjennom morsom lek.

Wee Fit

Det må sies høyt og tydelig at dette er kjempemoro. Jeg har hatt skrekken for step-trening f.eks, men når det presenteres på denne måten så er det kjempeartig. Med konkurranseelementet som henger over hodet på deg, så blir det hele tiden en kamp mot deg selv.

Spillet er delt inn i to hoveddeler, den ene delen måler kroppen din, balanse og det populære BMI (Body mass index). BMI-biten skal du ikke legge så stor vekt på. Den måler kun høyda i forhold til vekta da, og sier lite om hvor god form du faktisk er i. I den andre biten finner du det som faktisk er moro.

Wii Fit

Spillanmelder Roar Halten tester Wii Fit

Foto: Rune Håkonsen

Mye morro

Små spill og øvelser som du kan gjøre i timevis. Sjelden har det f. eks vært så moro å jogge på stedet, mens du følger en Wii-rute på TV-skjermen. Har du familie og venners Mii på Wiien din, så vil du se at de jogger rundt deg, og de dukker opp hele tiden i andre sammenhenger også. Som dommere eller motstandere.

Wii Fit er ganske enkelt veldig artig, selv om den store treningseffekten uteblir. Det får det i hvertfall opp av sofaen, men, som spillet selv presiserer, det erstatter ikke vanlig trening.

To mangler

Det er to ting som ikke er så bra i Wii Fit. Det er for eksempel ikke bra å fortelle en tiåring at basert på BMI, så er man ekstremt og usunn overvektig. Selv om det står i manualen at BMI ikke er reell for barn, så er det ikke til å unngå at den beskjeden kommer klint opp i trynet på deg.

Jeg savner også ferdige treningsopplegg. Nå må du velge øvelser selv, mens det hadde vært moro om Wiien har foreslått et 20-30 minutters program som du skal gjennom.

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.