Hopp til innhold

Mario Kart og Wii Fit i april

Nintendo har kunngjort at begge spillene vil komme til Norge i april.

Mario Kart for Wii
Foto: nintendo.com

Nintendo forteller i dag at de to spillene kommer om knappe to måneder til Norge.

Etterlengtet bilspill

Mario Kart Wii er det neste store spillet som ventes til konsollen. Serien har stått sterkt på tidligere Nintendokonsoller og har fått god mottagelse.

Den 11. April kommer spillet til Norge og du får igjen mulighet til å spille med alle de kjente karakterene. I tillegg er det lagt inn støtte for flerspiller via internett.

Mer trening

Wii Fit har seilt opp som en av de mest unike spillene spillverden har sett. Den 25. April kan du ta i bruk treningsspillet som ved hjelp av et spesielt brett tar deg igjennom daglige treningsopplegg.

Nintendo har ønsket å få flere deler av befolkningen til å spille og har lansert en hel rekke produkter som er rettet mot mindre barn og den eldre delen av befolkning. I Japan har de hatt stor suksess, hvor Wii Fit har solgt over 1 million solgte enheter.

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP