Whitney Houston allerede til salgs

Kort tid etter sangerinnens uventede død benytter samlere sjansen til å tjene penger ved å auksjonere bort gjenstander som tidligere har vært i 48-åringens eie.

Whitney Houston

Sangerinnen Whitney Houston (48) døde brått og uventet den 11. februar 2012.

Foto: Mark J. Terrill / Ap

Hollywood Auction Whitney Houston

Denne svarte kjolen har en startpris på 1000 dollar.

Foto: Ap
Hollywood Auction Whitney Houston

Et par falske perleøredobber fra «The Bodyguard» auksjoneres bort med en startpris på 600 dollar.

Foto: Ap
Hollywood Auction Whitney Houston

Også en vest Whitney Houston brukte i «The Bodyguard» kan bli din for minst 400 dollar.

Foto: Ap

Det er ingen nyhet at kjendisgjenstander selger svært, svært godt etter en stjernes død. Men vanligvis venter man til litt lenger enn dagen etter begravelsen med å annonsere den forestående auksjonen.

Samlerne fikk det imidlertid travelt etter nyheten om at superstjernen Whitney Houston (48) ble funnet død på et hotellrom i Beverly Hills den 11. februar, melder nyhetsbyrået AP.

Les også: Familie og venner hyllet Whitney Houston

Kostymer fra «The Bodyguard»

Det er auksjonshuset Julien’s Auctions som står bak kjendisauksjonen som skal holdes bare kvartaler unna der Houston ble funnet død.

Blant gjenstandene som skal selges til høystbydende den 31. mars, finner vi blant annet en svart aftenkjole med en antatt salgsverdi på 1000 dollar (ca 5600 kroner), samt en vest og et par øreringer brukt i filmen «The Bodyguard» fra 1992. Gjenstandene har en antatt verdi på 400 og 600 dollar, men auksjonarius Darren Julien tror de kommer til å bli solgt for mye mer.

– Whitney Houston-effekter kommer fortsatt til å ha stor samlerverdi. For fansen som aldri fikk en sjanse til å møte henne, er dette objekter som bokstavelig talt berørte en del av hennes liv, sier Julien til AP.

Les også: Disse tjener best blant de døde

Chaplins stokk

Han sammenligner kjendisgjenstander med aksjer, og påpeker at slike effekter er investeringer der man er avhengig av å kjøpe og selge til riktig tid. Og i den sammenheng er det ingenting som heter «for tidlig».

– Du kan ikke gjemme vekk disse tingene i frykt for å støte noen. Dette er vår måte å feire livet hennes på – vi snakker om gjenstander som nå er historiske og burde få plass på museum, mener auksjonariusen.

Les også: – Whitney, we love you

I tillegg til Whitney Houston-effektene, kan interesserte kjøpere på den samme auksjonen få tak i gjenstander som Charlie Chaplins stokk og Clark Gables jakke fra «Tatt av vinden» hvis det skulle være av interesse, og om lommeboken er av riktig størrelse.

USA/ Hearse containing Houston's casket departs following her funeral at the New Hope Baptist Church in Newark

Whitney Houston ble gravlagt fra New Hope Baptist Church i Newark lørdag 18. februar.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Kulturstrøm

 • Utelivsbransjen vil ha dato for åpning

  Utelivsbransjen er skuffet etter at regjeringen heller ikke i dag kom med en dato for det siste steget i gjenåpningsplanen av Norge.

  Utelivet må fortsatt forholde seg til avstandsregler, hvor mange gjester de kan ha og kortere åpningstider.

  – Vi forventet lettelser og en dato å forholde oss til. Det er ekstremt lite forståelse for denne bransjen her. Smittevernkravene vi har nå tilhører fortiden, sier Jon Terje Johnsen, daglig leder for restauranten og konsertstedet Foyn i Tønsberg.

  Også ved Ibsenhuset i Skien hadde de håpet på lettelser. Der har de regelen om en meter avstand og maksimalt halvfulle saler.

  – Alle andre aktører i samfunnet er gang. Vi håper sårt at vi også får dato for åpning, sier Helle Kasin hos Ibsenhuset.

  Helseminister Bent Høie sier en konkret dato er for risikabelt å gi fordi korona-dataene kan endre seg fortløpende.

  Ibsenhuset i Skien
  Foto: Richard Aune / NRK
 • Aschehougprisen til Karin Haugane

  Aschehougprisen for 2021 tildeles lyrikeren Karin Haugane (71). Prisen tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Haugane debuterte i 1989 med diktsamlingen «Rester av glemsel». Hun er også oversetter, og har blant annet oversatt Arthur Rimbaud til norsk.