NRK Meny
Normal

Klar for comeback

Slippdatoen for Whitney Houstons comebackalbum er satt til 1. september.

Whitney Houston slik hun fremstår i forkant av slippet på comebackalbumet

Whitney Houston slik hun fremstår i forkant av slippet på comebackalbumet som det nå er klart slippes 1. september.

Foto: K&U / K&U

Whitney Houston

Whitney Houston, slik hun så ut i 2001.

Foto: , BETH A. KEISER

Det melder plateselskapet om den foreløpig utitulerte albumet, som blir Whitney Houston s første siden juleplaten fra 2003 – etter at hun har kommet seg på beina igjen etter rusmisbruk og et ekteskap som gikk over styr.

Verdens mest prisbelønte kvinnelige artist

45 år gamle Whitney Houston er ifølge Guinness Rekordbok, med 411 utmerkelser – inklusive seks Grammy-priser, to Emmy-priser, 23 American Music-priser og 16 Billboard-priser.

Hun har solgt over 140 millioner album og 50 millioner singler på verdensbasis siden debuten i 1985. Dette blir hennes syvende studioalbum.

Det har vært spekulert mye rundt det nye albumet, som hun skal ha vært i gang med siden 2007, og som mediene har spekulert i om vil bli kalt «Undefeated».

«I Didn't Know My Own Strength»

Da Whitney Houston i februar i år opptrådte på sin mentor Clive Davis sin Grammy-fest, opplyste Davis at hun ville spille inn sangen . Dette er eneste låttittel som foreløpig er bekreftet.

Utvalgte låter vil i ukene fremover bli å høre på det offisielle nettstedet hennes, der det er en nedtelling til slippdato. Ifølge Billboard.com har både will.i.am, Sean Garrett og Akon hatt en finger med i spillet på platen. I 2007 sa Akon:

– Stemmen er der, jeg tror ingen noensinne kan ta den vekk fra henne.

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS