Hopp til innhold

Klar for comeback

Slippdatoen for Whitney Houstons comebackalbum er satt til 1. september.

Whitney Houston slik hun fremstår i forkant av slippet på comebackalbumet

Whitney Houston slik hun fremstår i forkant av slippet på comebackalbumet som det nå er klart slippes 1. september.

Foto: K&U / K&U

Whitney Houston

Whitney Houston, slik hun så ut i 2001.

Foto: , BETH A. KEISER

Det melder plateselskapet om den foreløpig utitulerte albumet, som blir Whitney Houston s første siden juleplaten fra 2003 – etter at hun har kommet seg på beina igjen etter rusmisbruk og et ekteskap som gikk over styr.

Verdens mest prisbelønte kvinnelige artist

45 år gamle Whitney Houston er ifølge Guinness Rekordbok, med 411 utmerkelser – inklusive seks Grammy-priser, to Emmy-priser, 23 American Music-priser og 16 Billboard-priser.

Hun har solgt over 140 millioner album og 50 millioner singler på verdensbasis siden debuten i 1985. Dette blir hennes syvende studioalbum.

Det har vært spekulert mye rundt det nye albumet, som hun skal ha vært i gang med siden 2007, og som mediene har spekulert i om vil bli kalt «Undefeated».

«I Didn't Know My Own Strength»

Da Whitney Houston i februar i år opptrådte på sin mentor Clive Davis sin Grammy-fest, opplyste Davis at hun ville spille inn sangen . Dette er eneste låttittel som foreløpig er bekreftet.

Utvalgte låter vil i ukene fremover bli å høre på det offisielle nettstedet hennes, der det er en nedtelling til slippdato. Ifølge Billboard.com har både will.i.am, Sean Garrett og Akon hatt en finger med i spillet på platen. I 2007 sa Akon:

– Stemmen er der, jeg tror ingen noensinne kan ta den vekk fra henne.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.