Hopp til innhold

Rolv Wesenlund: – En plage at ordene setter seg fast

I et sjeldent intervju snakker Rolv Wesenlund denne helgen om sykdommene som har ført til at han har trukket seg helt ut av rampelyset de siste årene.

Rolv Wesenlund, Arthur Arntzen og Per Arne Dahl

Per Arne Dahl, Rolv Wesenlund og Arthur Arntzen i Harstad kirke under opptakene til Radiogudstjenesten.

Foto: Steve Nilsen

– Det er en del ting som er vanskelig å kontrollere nå, nemlig det at ordene ikke vil ut. Det blir stamming, og det er klart det er en plage når du er vant til å la smella gå, forteller Rolv Wesenlund.

I tilegg til skrantende helse, har den populære humoristen blitt rammet av både hjerteinfarkt og diabetes i løpet av de siste årene.

Det er i søndagens Radiogudstjeneste på NRK P1 at humorlegenden snakker om sykdommen og synet på livet, i selskap med Arthur «Oluf» Arntzen og prest Per Arne Dahl.

ARTHUR ARNTZEN

Arthur Arntzen møtet Rolv Wesenlund og Per Arne Dahl for å snakke om livet og humor i kirken.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

Les også: - Vet ikke hva det er med Fleksnes

Les også: 6 av 10 så Fleksnes

Humor i kirken

De to humoristene var gjester i Harstad kirke sist søndag der de ble intervjuet av prest Per Arne Dahl. Der snakket de om synet på livet, det å bli gammel, og ikke minst, humor i kirken.

Rolv Wesenlund har et klart budskap: Det trengs mer humor i gudstjenestene! Det får han støtte i fra Arthur Arntzen:

– Fortsatt er det slik at det er bare én eneste ting som kan skape kontakt mellom mennesker og bryte ned etniske, kulturelle og religiøse barrierer: Nemlig et åpent og vennlig smil, sier Arntzen.

(Hør hele samtalen i «Radiogudstjenesten. Dette programmet sendes også på P1 søndag 26.juni.)

Vitset ikke Jesus?

Wesenlund foreleste i sin tid om humor i presteutdanningen på Menighetsfakultetet, og har flere meninger om dette.

– Det står lite om latteren og smilet i Bibelen, lo Jesus aldri? Jeg tror disiplene hans måtte ut et par ganger innimellom for å fortelle vitser til hverandre, men da Jesus kom sa de: «Hysj der er’n». Jeg er sikker på at det er noen som ville ha humor i Bibelen, men det står ikke der. Det liker jeg ikke, det skal da være glede? Spør Wesenlund.

– Gud må ha hatt en mening med å gi oss humoren, det er jeg sikker på, parerer Arntzen.

Kollega Fjertnes

Fleksnes på date

Marve Fleksnes bannet aldri – det sørget Rolv Wesenlund for.

Foto: NRK

Prest Per Arne Dahl titulerer Wesenlund som kollega fra tida da humorlegenden var «Feriebiskop Fjertnes». Dahl berømmer også Wesenlund for å ha moret hele Skandinavia som Marve Fleksnes uten å banne.

– Marves sterkeste uttrykk når han var sint eller oppgitt var «Å du hellige jul», minnes Wesenlund.

Hør hele intervjuet på NRK P1 søndag 26. juni klokken 11.00.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.