Wenche Myhre som snerten snelle

Wenche Myhre fyller 66
Foto: NRK

”Jeg rusler muntert i Frogneparken når livet leker og ler” synger ei ung Wenche Myhre i dette klippet. Ei snerten snelle heter melodien, og den er skrevet av Vidar Sandbeck.

Wenche Myhre var allerede godt i gang med karrieren sin på denne tida. På 13-årsdagen sin i 1960 vant hun talentkonkurransen Ti på topp på Chat Noir, og ble tilbudt platekontrakt av Arne Bendiksen. Det store gjennombruddet kom i 1962 med plata «Katta vår». Den kom aldri inn på listene, men den ble spilt heftig på radio og lansert på tv i programmene «En runde på Rondo» og i et av Prospektkort-showene. Dette klippet kan du se her .

«Prospektkortet var et av de tidlige TV-showene som NRK produserte i samarbeid med Nordvisjonen. Erik Diesen var programleder, og kjente artister opptrådte med sang og dans. Programmene ble sendt fra ulike steder i Oslo bla. fra Holmenkollen, Bygdøy, Karl Johan, Rådhuset og Frogneparken.

Kulturstrøm

 • Musikkprodusent Martin Birch er død

  Den britiske musikkprodusenten Martin Birch er død, skriver Whitesnake-vokalist David Coverdale på Twitter. Birch har produsert album for blant annet Fleetwood Mac, Black Sabbath, Deep Purple, Whitesnake og Iron Maiden. Birch ble 71 år gammel.

  Laster Twitter-innhold
 • Tottori suser forbi Knerten

  «Knerten og sjøormen» har regjert på toppen av kinolisten helt siden premieren 3. juli. Men etter helgen må den se seg slått. Nykommeren «Tottori. Sommeren vi var alene» går nemlig rett til topps etter helgens visninger. Totalt har 5 891 publikummere funnet veien inn i salen for å se Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsens ferske film (NTB).

  Vega (Vega Østin) og Billie (Billie Østin) blir avhengige av hverandre i «Tottori! Sommeren vi var alene»
  Foto: Norsk Filmdistribusjon/Chezville AS