Wenche Myhre som snerten snelle

Wenche Myhre fyller 66
Foto: NRK

”Jeg rusler muntert i Frogneparken når livet leker og ler” synger ei ung Wenche Myhre i dette klippet. Ei snerten snelle heter melodien, og den er skrevet av Vidar Sandbeck.

Wenche Myhre var allerede godt i gang med karrieren sin på denne tida. På 13-årsdagen sin i 1960 vant hun talentkonkurransen Ti på topp på Chat Noir, og ble tilbudt platekontrakt av Arne Bendiksen. Det store gjennombruddet kom i 1962 med plata «Katta vår». Den kom aldri inn på listene, men den ble spilt heftig på radio og lansert på tv i programmene «En runde på Rondo» og i et av Prospektkort-showene. Dette klippet kan du se her .

«Prospektkortet var et av de tidlige TV-showene som NRK produserte i samarbeid med Nordvisjonen. Erik Diesen var programleder, og kjente artister opptrådte med sang og dans. Programmene ble sendt fra ulike steder i Oslo bla. fra Holmenkollen, Bygdøy, Karl Johan, Rådhuset og Frogneparken.

Kulturstrøm

  • Avicii minnes i dag

    Flere medier vier den svenske DJ-en oppmerksomhet på dagen ett år etter at han døde, skriver SVT. Tim Berglinds familie har opprettet en stiftelse som vil la alle inntekter fra albumsalg gå til støtte for truet natur, bistand og tiltak mot selvmord. For litt over en uke siden ble singelen «SOS» sluppet posthumt og i juni kommer albumet han nesten hadde gjort ferdig før han tok livet sitt. Det får tittelen «Tim».

    PEOPLE-AVICII/
    Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters