Hopp til innhold

Wenche Myhre som snerten snelle

Wenche Myhre fyller 66
Foto: NRK

”Jeg rusler muntert i Frogneparken når livet leker og ler” synger ei ung Wenche Myhre i dette klippet. Ei snerten snelle heter melodien, og den er skrevet av Vidar Sandbeck.

Wenche Myhre var allerede godt i gang med karrieren sin på denne tida. På 13-årsdagen sin i 1960 vant hun talentkonkurransen Ti på topp på Chat Noir, og ble tilbudt platekontrakt av Arne Bendiksen. Det store gjennombruddet kom i 1962 med plata «Katta vår». Den kom aldri inn på listene, men den ble spilt heftig på radio og lansert på tv i programmene «En runde på Rondo» og i et av Prospektkort-showene. Dette klippet kan du se her .

«Prospektkortet var et av de tidlige TV-showene som NRK produserte i samarbeid med Nordvisjonen. Erik Diesen var programleder, og kjente artister opptrådte med sang og dans. Programmene ble sendt fra ulike steder i Oslo bla. fra Holmenkollen, Bygdøy, Karl Johan, Rådhuset og Frogneparken.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober