NRK Meny
Normal

Web-TV

Avishusene satser stort på levende bilder, såkalt web-TV. Men hva slags TV lager egentlig nettavisene?

Illustrasjon nett-TV
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Hør Kurer 163: Web-TV

Kurer ser denne gangen nærmere på TV i nettavisene.

Mulig du ser på tippekampen gjennom VG, eller svipper innom dagbladet.nos mange moroklipp? Eller så du kanskje Obama tale på nettet?

Lyd og levende bilder blir et stadig større satsingsområde for avishusene her i landet. Men hva slags TV lager egentlig nettavisene?

Programleder i Kurer 163 er Martin Jahr.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters